Zapékaný lilek s kuskusem | Read Eat and Live

Zapékaný lilek s kuskusem

Zdravá a zároveň skvěle chutnající večeře? Ano prosím! Stačí si sehnat stejně skvělou chňapku jako jsme měly my a můžem se pustit do kuchtění.




Co budeš potřebovat?

- 1 lilek
- přibližně půl hrnku kuskusu
- 1 rajče
- koření podle chuti (v našem případě kari, sůl a pepř)
- olivový olej
- sýr na posypání také podle chuti (v našem případě balkánský sýr)

Postup

Nejprve omyj lilek a následně jeho vnitřek vydlabej.



Vydlabaný vnitřek nadrobno nakrájej, stejně jako rajče.



Mezitím si uvař kuskus, což myslím, že není nic těžkého a každý už ví jak. Pro ty, co zatím zůstávají nezasvědceni do tohoto kuchařského zázraku, stačí ho zalít vařící vodou v poměru 1:2. Pak už jen pár minut počkej, než do sebe kuskus nevsákne všechnu vodu (případně zbytek vody vylij, pokud budeš šikula jako já a naliješ tam víc vody).



Přistupujeme už k té zábavné části, kdy smícháš lilek, rajče i kuskus a směs okořeníš. Můžeš použít víceméně vše, co je po ruce či po chuti.



Teď už zbývá jen nacpat směs do lilku a zakápnout olivovým olejem. Na vrch můžeš ještě nastrouhat sýr. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme 25 - 30 minut.




Dobrou chuť,


Nikol

Barbora Kůrková

6 komentářů:

  1. Hm... Jednoduché a přitom to vypadá božsky! A kuskus fakt miluju! :3

    Zuzana (http://polarnivlk.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo! Kuskus je prostě nejlepší příloha, co si budem povídat :)

      Vymazat
  2. Vypadá to božsky, takže to asi zkusím :D snad to bude stejně boží i bez toho sýra (jsem vegan) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to bude stejně boží, my tam toho sýra daly málo - jen na ozdobu :)

      Vymazat