Jak na snídaňové kaše? (No. 2 - mrkvová ovesná) | Read Eat and Live

Jak na snídaňové kaše? (No. 2 - mrkvová ovesná)

Když už jsem přidala článek se základními recepty na snídaňové kaše, proč sem tam nepřidat i nějaký ten speciálnější a více odvážný recept?



Nedávno jsem někde narazila na recept na mrkvovou ovesnou kaši. Docela mě tahle kombinace zaujala, takže i přesto, že vařenou mrkev zrovna moc nemusím, rozhodla jsem se dát kaši šanci. A vyplatilo se. Mrkev vlastně nechutnala jako mrkev (blablabla, logika :D) a kaši dodala trochu nasládlejší chuť. V kombinaci s jablkem, datlemi a oříšky fakt mňaminka!

Co budeš potřebovat?

- ovesné vločky
- mrkev
- mléko
- jogurt
- datle
- med
- jablko
- oříšky (vlašské, lískové)
- skořice
- muškátový oříšek

Postup

Nejprve si zalij vločky vodou a přidej podle chuti skořici.


Chvíli nech vločky nasáknout vodu. Mezitím můžeš nastrouhat mrkev a nakrájet 2 až 3 datle. Poté to i s trochou mléka a špetkou muškátového oříšku přidej do hrnce a začni vařit.


Chvíli předtím, než kaše začne bublat, přidej ještě přibližně půl lžičky medu na doslazení.


Do již hotové kaše odstavené z ohně přimíchej 2 až 3 lžíce jogurtu. Kaše tak bude jemnější a také více zasytí. 


No, a teď už je čas nalít kaši do misky, ozdobit jablkem a oříšky a všechno to pěkně sníst. Ohohoo. Myslím, že kdybych nebyla líná strouhat mrkev, tahle ovesná se stane mou pravidelnou snídaní. Ale nevadí. Alespoň o víkendech, kdy mám více času, bude rozhodně jasnou volbou!

Dobrou chuť :)


Nikol


Nikol Mudrová

Žádné komentáře:

Okomentovat