Jak na snídaňové kaše? (No. 4 - banánová ovesná s burákovým máslem) | Read Eat and Live

Jak na snídaňové kaše? (No. 4 - banánová ovesná s burákovým máslem)

Opět jsem hledala nové varianty snídaňových kaší a rozhodla jsem se vyzkoušet něco pro mě neobvyklého. Banánovou kaši. Banán já totiž zrovna moc ráda nemám. Vlastně vůbec, pokud není uvařený, upečený... Říkala jsem si ale, že když ho v kaši dostatečně uvařím, špatné by to být nemuselo. Zvlášť, když tam bude i burákové máslo (♥). A nemýlila jsem se. 


Nejenže kaše jako banán nesmrděla, ale ani tak nechutnala. Nebo vlastně ano, ale špatné to vůbec nebylo. Banán jí jen osladil (a to pořádně!) a burákové máslo jí dodalo na dokonalosti. Navíc banán s burákovým máslem v kombinaci s ovesnými vločkami zasytí opravdu hodně. Když přidáš ještě pár lžic jogurtu, minimálně dvě hodinky hlad mít zaručeně nebudeš. Pokud snídani doplníš ještě o pořádný kus medovníku, břicho budeš mít plné ještě na oběd. :D

Co budeš potřebovat?

- ovesné vločky
- 1/2 banánu
- 1 -2 lžíce burákového másla
- 3 lžíce jogurtu
- mléko
- špetka soli
(popřípadě něco na dozdobení)

Postup

Co se přípravy týče, opět se nejedná o nic složitého. Během nějakých deseti minut by mělo být hotovo. Záleží už jen na množství vloček. 

Začneme tedy právě jimi. Do kastrůlku si jich nasyp tolik, kolik si myslíš, že sníš a zalij vodou (či mlékem) nejlépe v poměru 1:2. Chvíli nech vločky nasáknout, případně ještě dolij trochu mléka a přisyp špetku soli. Poté vše vař chvíli na mírném plamenu.


Jakmile kaše maličko zhoustne, je na čase přidat půlku rozmačkaného banánu a zamíchat. Zvětši trochu plamen a opět nech vařit.


Těsně předtím, než kastrol z plamene odstavíš, přimíchej pořádnou dávku burákového másla a zamíchej. Pokud chceš, stejně jako já, aby tě tvá snídaně co nejvíce zasytila, přidej i několik lžic jogurtu. 


Poté už jen dozdob podle své chutě čímkoliv a užij si dokonalou snídani. ♥


Dobrou chuť. :)


Nikol

Unknown

8 komentářů:

  1. Banánová kaše (nebo kaše s banánem) je nejlepší a nesmrtelná. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. nejlepší je asi rýžová s hořkou čokoládou a kokosem, ale tahle byla taky naprosto skvělá. ♥ :D

      Vymazat
  2. Vyzerá to veľmi chutne a pekne :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty kaše mě všude pronásledují :D Ta tvoje vypadá krásně, ale já nevím, mám k nim strašný odpor a pořád mi to nejde nějak změnit :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Super inspirace, díky:))
    http://thepearlsofmylife.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Ta poslední fotka je naprosto perfektní (na udělaní chutě!=D) :)**
    btw. palec nahoru pro tyhle články!^^ <3 :)

    One little girl told

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem na ní znovu koukla a už se extrémně těším na snídani. :D
      A moc děkuju, fakt si toho cením. :) Je super vědět, že to nepíšu jen pro sebe, ale i pro někoho dalšího ♥

      Vymazat