Skořicový chlebíček | Read Eat and Live

Skořicový chlebíček

Na snídaně už to chtělo nějakou změnu. Rozhodně neříkám, že bych vyměnila svoje kaše, to teda vůbec! Problém ale je, že pouhá kaše mi většinou nestačí (jo, jsem nenažranec a nestydím se za to :D) a musím se něčím dojíst. Rýžový chlebík s burákovým máslem se stal nudným stereotypem. Proto na řadu přišel nový chlebík. Lepší. Skořicový s pořádnou dávkou vlašských ořechů. Mňam. ♥


Co budeš potřebovat?

- 2 hrnky celozrnné mouky (žitné)
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku vlašských ořechů
- 1 vejce
- 2 lžíce kypřícího prášku
- 1 a 1/2 lžíce medu (nebo jiné sladidlo)
- špetka soli 


Postup

Co se všemi surovinami? Celý postup není vlastně nijak složitý a zvládne ho vlastně každý (včetně mě, jupí!)
Pro začátek by se mělo rozšlehat vajíčko se špetkou solí. Dej si s tím záležet, nikam nepospíchej a vajíčko vyšlehej opravdu pečlivě. Poté ho smíchej s ostatními tekutými surovinami - s mlékem a medem.


V další misce smíchej zbylé, sypké, ingredience. Mouku, skořici, kypřící prášek. Dále už nezbývá nic jiného, než přidat sypkou směs k té tekuté, přisypat ořechy a vyšlehat těsto.


To nalijeme (nebo spíše přendáme) do formy vymazané máslem a "vystlané" pečícím papírem. Chlebíček pak dáme přibližně na 40 minut do trouby rozehřáté na 175 °C. 


Když vydržíš 40 minut v domě provoněném skořicí - což je téměř nadpřirozený a nesplnitelný úkol - můžeš konečně chlebík z trouby vyndat, nakrájet a ochutnat. Ononom. Pro milovníky skořice opravdu lahoda.



Dobrou chuť. :)


Nikol

Unknown

4 komentáře:

  1. nedávno jsem zkoušela banánový a do tohoto se také ráda pustím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Banánový jsem původně chtěla upéct místo tohohle. Ale doma nezbyl žádný banán :( Ale nevadí, příště bude i banánový :)

      Vymazat
  2. Skořici miluji :) Vypadá to skvěle! :)

    OdpovědětVymazat