Krémové rýžové těstoviny | Read Eat and Live

Krémové rýžové těstoviny

Pořád naštěstí ještě pokračují prázdniny a nemusím se potýkat se školní jídelnou. Ne že by v té naší vařili vyloženě hrůzy, ale come on... Jídlo doma je prostě jídlo doma. Zvlášť, když si dám opravdu záležet s hledáním receptů, smíchám jich několik dohromady a vznikne z toho taková bomba, jako tyhle těstoviny. Kdo by řekl, že Žervé udělá lepší práci, než smetana a tuna sýru? Řekněme si to na rovinu, jsem génius. Ononom. Ještě teď se oblizuju. ♥

No, a když už jsem dosyta napapaná, šťastná jako sluníčko na hnoji, je čas se s Tebou podělit o onen zázračný recept.




Co budeš potřebovat?
- rýžové těstoviny
- Žervé
- plátek vepřového masa
- 1/2 cukety
- 2 rajčata
- hrst vlašských ořechů
- parmazán
- chilli koření, sůl, pepř

(na 2 porce)


Postup
Ještě než do hrnce dáš olej, upraž v něm na sucho vlašské ořechy. Jakmile začnou vonět, jsou hotové a dej je na stranu.



Na trošce olivového oleje osmahni kousky vepřového masa (které bylo naložené stejně jako u předchozího receptu s quinoou - není to ale nutnost). Po chvilce maso podlij vodou, přidej nejprve cuketu, poté i rajčata a nech dusit, dokud vše nezměkne.


Do hotové směsi přidej uvařené rýžové (nebo jakékoliv jiné) těstoviny, smíchej s celým balením Žervé, trochou nastrouhaného parmazánu, opepři, osol a je hotovo.


Servíruj s praženými ořechy, nastrouhaným parmazánem a lístkem nějaké bylinky. 


Dobrou chuť. :)


Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře:

  1. Smetanovy omacky nesnasim,ale takhle vypadaji krasne ,se zerve to musi byt doborota :D !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tahle omáčka je spíš nesmetanová. :D Fakt je tam jen Žervé a trocha parmazánu a chutná to fakt božsky. Hlavně to hodně zasytí. :))

      Vymazat