Zapékané skořicové müsli | Read Eat and Live

Zapékané skořicové müsli

Poté, co jsem dohnala svůj deficit ovesných a jiných kaší, udělala jsem si i banánové lívanečky, chia puding, vajíčka a smoothie bowl, nadešel čas na něco nového. Co mé chuťové pohárky ještě nikdy neokusily? Zdálo se, jako by mě na snídani už nemohlo nic překvapit. Jenže pak... dostala jsem geniální nápad. Co si takhle zkusit ukuchtit vlastní granolu? Ano, prosím. Zapékané müsli je totiž boží, boží, boží. Jenže v tom kupovaném je tolik cukru, že bych si rovnou mohla dát k snídani karamelovou Milku (ale uznávám, že to by bylo taky fajn :D) a vyšlo by to na stejno. 
Jsem ale silná, sebevědomá žena, měla jsem navíc chuť na něco skořicového, takže granola protentokrát vyhrála. 


Co budeš potřebovat?

- ovesné vločky
- rozinky
- kešu oříšky
- skořici
- med
- kokosový olej


Postup

Na plech nasypej tolik vloček, kolik si jen přeješ a dej je na 10 minut na 150 ° do trouby.

Jakmile vločky vytáhneš, přendej je do nějaké misky a plech vylož pečícím papírem (aby se na to později nezapomnělo - připečený med na plechu totiž rozhodně nechceš :D). Teď už přichází ta nejjednodušší část. Přidej rozinky, kešu, alespoň dvě lžičky skořice a pořádnou lžíci nebo dvě medu. Zakápni rozehřátým kokosovým olejem, jak jen bude třeba a máš víceméně vyhráno.


Stačí už totiž jen rozmístit směs na pečící papír, dát zpět do trouby rozehřáté stále na 150 °. Peč přibližně 20 minut a hlídej, aby se rozinky nepřipálily. 


No, a pak už si můžeš dát pořádně do nosu. Doporučuji například v kombinaci s bílým jogurtem, mandlovým máslem a ostružinami. Ononom. ♥


Dobrou chuť. :)


Nikol

Nikol Mudrová

12 komentářů:

  1. Také si podobné zapékám :) Jenom tam nedávám rozinky, ty moc nemusím :D vypadá to skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já rozinky zbožňuju! :3 Ale uznávám, že i datle tam musí chutnat naprosto skvěle. :D

      Vymazat
  2. Myslím, že tohle bych časem také mohla vyzkoušet. :) Vypadá to vážně dobře. Přidávám do záložek. :)

    - mikulovatereza.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, tak to jsem ráda. Až zkusíš, dej vědět, jak ti chutnalo :))

      Vymazat
  3. Já tě zabiju! Pokaždý, když sem přijdu, je tu něco úžasnýho a já okamžitě dostávám hlad, že bych vyžrala celou lednici. :D A určitě si ho musím taky udělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :DD Promiiň. O:) Udělej si zásobu müsli a budeš připravená na další články. :D

      Vymazat
  4. šel by něčím nahradit ten kokosový olej? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jakýmkoliv jiným olejem. Zkus olivový například. :)

      Vymazat
  5. Vypada krasne,drive jsem ji delala uplne stejne,ale zkusila jsem vymenit med na jablecne pyre (rozvarena,rozmixovana jablka ) a je to uzasny :) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to musím zkusit! Začala jsem teď jablka přidávat do více věcí a zjistila jsem, že mi to chutná víc než s medem. :3 :)

      Vymazat
  6. Přesně na něco takového mám poslední dobou hroznou chuť, ale ty kupované se mi nelíbí.. Takže děkuju za recept. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už se na ně chystám znovu. Kupované jsou sice taky mňamka, ale přeci jen... domácí je domácí. :))

      Vymazat