Jak na snídaňové kaše? (No. 7 - dýňová ovesná) | Read Eat and Live

Jak na snídaňové kaše? (No. 7 - dýňová ovesná)

Je to opět tu. Moje největší láska života - SNÍDANĚ. Ať se jdou zahrabat všichni kluci. Nikdo a nic není lepší, než si ráno dopřát pořádnou porci energie! Amen. Ne, beze srandy. Je to prostě tak. Všichni #breakfastlovers mi to určitě potvrdí. Vyhnout se dávce denního stresu a nepříjemného vrčení na okolí se dá alespoň částečně vyhnout žaludkem plným dobrého dlabance, kterým bezpochyby ovesná kaše je. Proto také tvoří většinu mých snídaní, a proto stále vymýšlím nové a nové varianty. Možná to říkám u každé z nich, ovšem takhle se stává jedním z mých favoritů.

Ještě aby ne. Jen si to představ - dýně, kokosové mléko, skořice, slaďoučká hruška a navrch ještě "crunchiness" v podobě lískových oříšků. ♥♥♥




Co budeš potřebovat?

- pár kousků dýně Hokaido
- kokosové mléko
- ovesné vločky
- hruška
- slunečnicová semínka
- skořice
- lískové oříšky


Postup

Pamatuješ ještě na můj původní "návod" jak uvařit kaši? Přes léto jsem svůj základní recept trochu pozměnila a docílila jsem milionkrát lepší chutě! Nevěříš? Vyzkoušej. :) 

Hned na začátku celého procesu nastává jedna velká změna - nenechávej vločky nacucat vodou, nejprve je nasucho opraž.


Mezitím si můžeš trochu uvařené dýně rozmačkat vidličkou a dát si vařit vodu.


Jakmile vločky začnou vonět, zalij je horkou vodou tak, aby byly úplně ponořené (můžeš přidat i trochu více vody, záleží jen na tom, jestli upřednostňuješ tekutější kaši nebo hustější). Přidej ještě rozmačkanou dýni a slunečnicová semínka, směs promíchej a vař na mírném ohni. 


Zde jsme opět u Tvých preferencí. Chceš kaši tekutější? Vař kratší dobu. Chceš hustější? Chvíli si počkej. Když ale konečně dostane Tvou vysněnou konzistenci, je čas odstavit kaši z plamene a smíchat s polovinou nastrouhané hrušky. 


Celou tuto dobrotu přendej do misky, zalij kokosovým mlékem (doporučuji udělat druhou stranou vařečky malé "otvůrky", díky nimž se mléko dostane i naspod misky), dozdob zbytkem hrušky, lískovými oříšky, skořicí a veledílo je na světě.


Dobrou chuť. :)


Nikol

Nikol Mudrová

8 komentářů:

  1. Ty asi opravdu miluješ dýni že :D ?
    Vypadá skvěle :)) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anoo! :3 Ale tohle všechno bylo z jedný dýně, opravdu. Zas tak často jí do sebe necpu (i když bych ráda). :D
      A děkuji. :)

      Vymazat
  2. také miluji snídaně, ale pouze o víkendu, kdy na ně mám hodně času :)
    ovesné kaše jsou super <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pff... to já si radši ráno přivstanu, než abych neměla mít čas na snídani. :D I když je fakt, že takovýhle spešl a vyzdobený kaše mám taky jen o víkendu. :X

      Vymazat
  3. Dýňová, ach bože! :) Musím už si koupit tu dýni a něco ukuchtit.

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam! Tak tohle musím opravdu vyzkoušet, zní to jako skvělá kombinace a vypadá to ještě líp :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, je to fakt mňamka! Stejně jako Chai Latte chutná jako Vánoce, tahle kaše chutná jako podzim. :3 :)

      Vymazat