Fazolovo-kokosové brownies | Read Eat and Live

Fazolovo-kokosové brownies

Všude je plno sladkých receptů s cizrnou, cuketou, fazolemi... Dlouho, opravdu dlouho jsem odolávala. Pochybovala jsem, jestli to vůbec může být k jídlu. Koho by totiž napadlo smíchat tyto ingredience například s kakaem? Brr. Kekel, co? Čím dál více mě ale lákalo to aspoň zkusit. A jakmile jsem zaregistrovala název "Fazolovo-kokosové brownies", bylo jasno. Kokos totiž zachrání všechno. I kdyby ty fazole byly sebevíc nechutný.

Jenže ony nebyly. Co víc, vůbec tam nebyly cítit. Bylo to prostě jen extrémně dobré a super čokoládové. Dokonce i sestra, která by fazole rozhodně nepozřela, snědla na posezení celý (!!) řádek a po chvíli šla pro další. Takže se této kombinace rozhodně neboj! Naopak. Fazole daly buchtě "mokřejší" texturu, a tudíž nebyla po pouhém dni vysušená a nejedlá. 


Co budeš potřebovat?

- plechovka červených fazolí
- 60 g celozrnné (žitné) mouky
- 50 g strouhaného kokosu
- 100 ml mléka
- 3 lžíce holandského kakaa
- 5 lžic agáve sirupu (nebo jiného sladidla)
- 3 vejce
- jablko
- 2 lžičky kypřícího prášku
- hrst kousků hořké čokolády (72 % Merci)


Postup

Hned na začátku je nutno udělat tu nejvíc nepříjemnou práci - rozmixovat fazole. Ptáš se, proč je pouhé mixování fazolí nepříjemné? Asi se překvapíš, jak hnusně taková kejda smrdí. Přesně v tuto chvíli jsem si říkala, zdali to byl dobrý nápad, pouštět se do sladkého právě z fazolí. Když si ale s tímto bodem pospíšíš, přetrpíš i vyškrabování nechutné a smradlavé "kaše" z mixéru, po přidání ostatních ingrediencí zápach pomine a vše bude zas růžové. Slibuju!


Ještě než se ale pustíš do vyškrabování kejdy kaše, v míse rozšlehej vajíčka. Teprve poté přidej mouku, kokos, kakao, mléko, nastrouhané jablko a samozřejmě také ty naše fazole. Vše vyšlehej do mírně tekutého těsta. 


Nakonec přidej i kousky čokolády, kypřící prášek a oslaď podle Tvých chutí (nejlépe asi něco mezi 4 - 6 lžícemi např. agáve sirupu).  


Nezbývá už nic jiného, než těsto nalít do plechu s pečícím papírem a dát péct do trouby předehřáté na 180 ° na přibližně 30 minut. 




Dobrou chuť. :)



Nikol


Nikol Mudrová

8 komentářů:

  1. Hmm.....mňami, zítra budu péct :3

    www.mklopaforstyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Omnomnomnom ! Fazolový miluju :) !

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo! Fazolový brownies je skvělý! :3

      Vymazat
  3. Brownies miluju ale fazolové? To vypadá zajímavě! Z těch fotek je to velmi lákavé :)

    Ráda bych Tě pozvala na svou GIVEAWAY!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně se toho nelekej, fazole tam vůbec nepoznáš a je to výborný! :)

      Vymazat