Tvarožník | Read Eat and Live

Tvarožník

"Jsem děsně líná. Ale dala bych si něco dobrýho. Proč mi jen nikdo nemůže nic upéct? Proč v té naší prdelce není alespoň jedna kavárna s dortíky? Proč je život tak nespravedlivej? Co teď jako budu dělat? Přeci nepojdu hlady chutěmi.", a tak dál, a tak dál... Asi nějak tahle vypadal můj poslední víkend. Lenost se vyšplhala do letošních extrémů, chutě ostatně také, ale že by se můj mozek hemžil nějakými nápady na řešení této ošemetné situace? Ne, neblázni.

I když nakonec jsem vše přežila a mohla za to pouze jedna veledůležitá návštěva lednice. Objevila jsem tam totiž dva zapomenuté tvarohy. Chápeš to? Dva zapomenuté tvarohy! Jak se to proboha stalo? Než jsem se odhodlala vyzkoumat tuto záhadu, docvaklo mi něco mnohem lepšího. Z tvarohu se dá udělat cheesecake! Wow. Objev jako kráva, tybrďo. :D

Jenže... vraťme se do prvního odstavce. Přesněji ke slovu "lenost". To je naprostý opak slova "cheesecake". Pf. Já nad tím vyzrála jinak. Lépe! Kdo by se dělal s nějakou spodní, sušenkovou vrstvou? Za á - nebyly sušenky (což je dost pádný důvod, proč tu vrstvu vynechat) a za bé - nebudu se s tím přeci piplat milion let (ještě pádnější důvod, co si budeme povídat). Nene. Vymyslela jsem něco, říkejme tomu tvarožník, co máš za chviličku v troubě, která se už o to postará sama. A to chceš!


Co budeš potřebovat?

- 500 g odtučněného tvarohu
- 3 vejce
- (extra) čokoládový puding
- kelímek jogurtu
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 3 lžičky třtinového cukru
- hrnek mraženého ovoce (rybíz)


Postup

Jelikož je to tvarožník pro líné lidi, prostě jen všechno (krom ovoce) vykydni do mísy a vyšlehej do krému.


Nejvíce pracná část přichází teď - vymaž dno formy máslem a vylož pečícím papírem. Nebo někomu řekni, ať ti to udělá. Protože proč ne? Každopádně, až když budeš mít na dnu pečící papír, můžeš do formy vylít těsto. Na to rozprostři Tebou vybrané ovoce, načež to celé šoupni do trouby. Prvních 20 minut na 170 °, dalších 30 na 150 °. 


Doporučuji péct hned po obědě. Těch 50 minut pečení + alespoň 30 minut chlazení vyjde snesitelněji a hotovo bude akorát na svačinu. Jupí.


Dobrou chuť. :)



Nikol




Nikol Mudrová

8 komentářů:

  1. Pěkné, receptů na tvarohový koláč není nikdy dost. :)
    V.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten vypadá dokonale, jak vzhledově, tak i podle ingrediencí! Určitě ho zkusím :))

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
  3. Já pekla kdysi něco podobného bez kakaa, ale s meruňkami a bylo to taky dobré. Vlastně nevím, proč jsem tvarožník nedělám častěji... A s kakaem je to zajímavá inspirace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On v původním receptu je puding vanilkový, ale pšt. :D Každopádně jakákoliv varianta tvarožníku je boží! :)

      Vymazat
  4. Tak to tedy koukám! Jak je snadný a jednoduchý! To určitě tenhle týden vyzkouším :D a nejvíc mě pobavilo "prostě to všechno vykydni do mísy" a "nebo prostě řekni někomu, ať to udělá" :D :D bomba!
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :DD Jó, lenost dokáže kouzla. :D Ale děkuju a vyzkoušej. :))

      Vymazat