Blogmas II. (Gingerbread spiced apple pancakes) | Read Eat and Live

Blogmas II. (Gingerbread spiced apple pancakes)

Původně jsem měla v plánu přidat pořádnou várku receptů na vánoční cukroví. Už ho mám docela dost, opravdu. Jenže se stalo něco, co to všechno změnilo. Tak nějak jsem našla tento recept od Verči. Chápeš to? Lívance akorát do tohoto ročního období. Ne, že bych z nich teda byla zprvu až TAK nadšená... Nejdřív to bylo jen něco jako: "Oukej, pořád máš k snídani kaši, teď jsi doma a máš čas. Nebuď líná a trochu to změň." Blablabla. Dokonce jsem ráno ještě přemýšlela, jestli se fakt chci dělat s lívancemi. Byla jsem mooc hloupoučká.

Neexistuje nic lepšího! Víš, jak se říká, že ty pravé americké lívance mají být pořádně fluffy, měkoučké a sladké? Tyhle to všechno překonaly. Nejenže jsou extrémně moc fluffy, díky jablku jo, není tam hruška, ale jablko - byla jsem děsně hodná a zbylé dvě hrušky jsem nechala sestře, když vlastně byly její :D (Pak jsem zjistila, že ona je nechce, paráda. Díky sestro. :D) sladké, ale díky perníkovému koření se jejich jezení stalo více než nezapomenutelným zážitkem. Bylo to jako... sníst kus perníkového mráčku z říše pohádek. Ne... teď vážně. Jsou zatraceně bezkonkurenční a koukej je vyzkoušet! A pokud se Ti doposud nedostavila vánoční nálada, po tomhle kousku jí budeš mít určitě (Naty! :D).


Co budeš potřebovat?

- 2 vejce
- 4 lžíce ovesné mouky
- 2 lžíce celozrnné (žitné) mouky
- 3 lžíce mléka
- přibližně 2-3 lžíce jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- nastrouhané jablko
- lžička perníkového koření
- lžička skořice
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli


Postup

Bylo ráno. Hříšných 7:30, jelikož léky mě nutí vstávat takto brzo. I když nemusím. Pf. Každopádně co z toho plyne krom toho, že jsem zívala o sto šest a přes vaky pod očima jsem skoro neviděla? Byla jsem líná. Už jsem to zmiňovala výše - dokonce jsem uvažovala, že se na lívance vykašlu. To se naštěstí nestalo, ale našla jsem jinou vychytávku. Jakýpak šlehání nějakého těsta? Všechno to pěkně hodím do mixéru a bude! :D

Prvně přišly na řadu vločky. Ty rozemel na mouku. Následně můžeš samozřejmě jablko nastrouhat a teprve poté ho přidat k vločkám. Jenže... Přiznejme si to. Bylo ráno. Takže jablko klidně jen nakrájej na menší kousky a šup s nimi do mixéru.


Jakmile máš jablečno-vločkovou směs, prostě přidej zbytek ingrediencí...


...a opět všechno rozmixuj. Jak jednoduché a účinné.


Dál už to, myslím, znáš. Pánev potři trochou oleje, či jiného tuku (já takovéto sladké věci nejraději dělám na kokosovém oleji) a začni dělat středně velké lívance. 


Důležitá poznámka za závěr. Verča u svého receptu psala, že se jedná o jednu "větší" porci. Rozhodně se jedná o dvě akorát porce, opravuji jakožto vrchní snídaňový jedlík. :D Nenech se také zmást. Strašně jsem si věřila. Myslela jsem si, jak to bude akorát porce pro mě. Jásně. Omyl. Už po prvním komínku jsem funěla. Nakonec jsem se ale přeci jen hecla když už byly tak dobrý a snědla jsem ještě půlku druhého. Zbytek posloužil jako poobědový nášup. Takže tak. :D 

Teď už ale nebudu zdržovat, jelikož Ty máš bojový úkol. Běž vařit a jíst. Stojí to za to. :) 

Dobrou chuť. :)




Nikol


Nikol Mudrová

4 komentáře:

  1. Týo ty vypadají moc lákavě! Určitě přes svátky zkusím ^^
    http://prikrylovatereza.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To budu jedině ráda. Myslím, že nebudeš litovat. :))

      Vymazat
  2. Strouhané jablko přidávám do lívanců strašně ráda. Přesně jak píšeš, jsou pak krásně "fluffy" :D !

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat