Kávovo-banánová granola | Read Eat and Live

Kávovo-banánová granola

Prázdniny bohužel skončily a opět přichází ono pochmurné období, kdy nemám zrovna moc času na přípravu snídaně. Když se přeci jen naskytne příležitost a já nemám od sedmi, jakákoliv kaše je samozřejmě na místě. Ta má přednost vždycky a před vším. Většinou si však takový luxus dopřát nemohu, takže vymýšlím a vymýšlím, jak jen si to ráno alespoň malinko zpříjemnit.

Dříve to byly kaše a chia pudinky připravené večer. I to už vyjde sotvakdy. Naštěstí jsem vymyslela perfektní alternativu. O víkendu jsem smíchala ovesné vločky se vším, co dům dal a vznikla z toho výborná domácí kávovo-banánová granola. Ráno už stačí smíchat jen s jogurtem, nějakým ovocem a je hotovo. :)


Co budeš potřebovat?

- ovesné vločky
- slunečnicová semínka
- sezamová semínka
- vlašské ořechy
- kokos
- káva
- banán
- agáve sirup
- sůl


Postup

Je to přesně ten typ receptu, kde raději neuvedu přesné množství jednotlivých ingrediencí. Přeci jen... každý má v müsli rád něčeho více, něčeho naopak méně. Přizpůsob si to podle sebe, není to nic složitého. :)

Začneš tím, že si všechny suché ingredience smícháš dohromady. 


Poté v nějaké další misce rozmačkáš banán, smícháš ho s agáve sirupem a malým hrnečkem vychlazené kávy. Následně celou směs nalij k vločkám a rukama vše spoj dohromady. Měly by vzniknout menší hrudky - asi jak to znáš u kupovaného zapékaného müsli. 


Celé to rozprostři na plech vyložený pečícím papírem.


Teď už jen vše šoupni na 10 - 15 minut do trouby předehřáté na 175 °, nech vychladnout, přesyp do nějaké nádoby a užívej si každičké ráno s dobrou snídaní. :)



Dobrou chuť. :)


Nikol


Nikol Mudrová

2 komentáře:

  1. Já taky bohužel nestíhám moc připravovat nějaké snídaně, ale tahle granola vypadá skvěle! Už asi vím, co v následujících dnech vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej. :) Granolu můžeš udělat na několik způsobů a pokud tak budeš stíhat snídani, budu jen ráda. :))

      Vymazat