Skořicový bulgur s jablkem | Read Eat and Live

Skořicový bulgur s jablkem

Vsadím se, že se najde někdo, kdo má také rád i v průběhu roku, nejen o Vánoce, ty tradiční vánoční chutě. Ať už je to perník, či kombinace jablka a skořice. Nebo třeba bramborový salát. Zůstaňme ale u sladkého. To je stejně lepší. 

Perníkovými lívanci jsem se živila před Štědrým dnem. Nadešel čas tentokrát na jablečno-skořicové kombo. Nevíš co na snídani? Svačinu? Oběd? Večeři? Skořicový bulgur s jablkem je perfektní varianta! Tvůj mlsný jazýček bude vrnět spokojeností, Tvé "zdravě žijící já" také nebude moci mít jakékoliv námitky a myslím, že i Tvé okolí malou ochutnávkou a lahodnou vůní potěšíš. Nezní to jako výhra? :D


Co budeš potřebovat?

- 1/2 hrnku bulguru
- 2 jablka
- datle
- agáve sirup
- skořice
- mandle
- kokosový olej


Postup

Hlavní složkou je bulgur, který se ze všech těch ingrediencí bude připravovat nejdéle (což vlastně znamená, že jde o rychlojídlo = další plusový bod :D). Proto začneme s ním. Na 2 porce ho budeš potřebovat přibližně půl hrnku. To dej vařit podle návodu a můžeme se vrhnout na příjemnější a sladší část - jablečnou směs.

2 jablka nakrájej na kostičky, to samé udělej s libovolným množstvím mandlí a datlí. Řiď se svými chutěmi. Přizpůsob si jídlo tak, aby chutnalo hlavně Tobě! :) 


Na pánvi roztop lžičku až dvě kokosového oleje, přidej jablka s mandlemi a datlemi a vše opékej tak dlouho, dokud jablka nezměknou. Samozřejmě nezapomeň přidat alespoň lžíci agáve sirupu a spooustu, moc velkou spoustu skořice. Tu, i agáve sirup doporučuji přidat i do samotného bulguru, ale záleží na tom, jak moc sladké a skořicové jídlo chceš mít. :)

Jakmile jsou jablíčka i bulgur hotové, není nic jednoduššího než všechno smíchat v jednom hrnci a sladká mňamka je hotová. 


Dobrou chuť. :)



Nikol


Nikol Mudrová

2 komentáře: