Perníková granola | #snidamsreadeatandlive | Read Eat and Live

Perníková granola | #snidamsreadeatandlive

Nevím proč, ale mám teď období "sněz zapékaného müsli, kolik můžeš". Ať už je to ráno, na svačinu, jako něco sladkého po večeři nebo prostě jen tak (protože proč ne? :D). Kdybych ale měla jíst pořád tu přeslazenou kupovanou, tak je ze mě za chvíli asi kulička a zkrachuji. Proto jsem už po několikáté vyzkoušela nějakou vlastní. A hrdě hlásím, že tahle je zatím nejpovedenější!

Co budeš potřebovat?

- 3 hrnky ovesných vloček
- pyré z jednoho jablka
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- 1/4 hrnku sezamových semínek
- lžíce chia semínek
- lžíce perníkového koření
- 3/4 lžíce kokosového oleje


Postup

Úplně jako první si uvař domácí jablečné pyré - tedy pokud nemáš kupované. Já neměla, takže jsem jedno jablko nakrájela, zalila vodou, přidala skořici, citrón a nechala vařit, dokud nezměklo. Poté trochu šťávy odlij, aby pyré nebylo moc tekuté, a rozmixuj.  


Následně je už potřeba jen smíchat všechny ostatní ingredience, které do granoly budeš chtít dávat. Zde se nemusíš řídit tím, co přidávám já. Použij cokoliv, co Ti chutná. Rozinky, jiné oříšky, datle, kokos... 


Vše i s rozpuštěným kokosovým olejem a pyrém smíchej dohromady tak, aby se vytvořily malé hrudky.


Granolu rozprostři na plech s pečícím papírem a peč 15-20 minut dokud nezhnědne.



Tradá. Máš zásobu na několik dní. Můžeš dlabat, svačit a nezapomeň - také hlavně snídat. :)

Dobrou chuť. :)


Nikol

Nikol Mudrová

6 komentářů:

  1. Pořád o tom všude čtu a slýchám, jen jsem si to teda vůbec neuměla představit, ale musím uznat, že to zní i vypadá moc fajn, to se mi líbí :)) To bych mohla i zkusit, připomíná mi to jedno mé oblíbené musli :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se k tomu taky dlouho odhodlávala. Ale opravdu stojí za vyzkoušení. :) Výhoda je v tom, že tam dáš jen to, co máš ráda a když dojde, prostě jen doděláš novou. :3

      Vymazat
  2. Tak to vypadá moc dobře. Až budu příště zapékat domácí granolu určitě se od tebe inspiruji :)

    OdpovědětVymazat