Čokoládovo-kokosová granola a spousta tlachů k tomu | #snídámsreadeatandlive | Read Eat and Live

Čokoládovo-kokosová granola a spousta tlachů k tomu | #snídámsreadeatandlive

Tyjo. To byla doba. Doba zla. Temna. Ale vše se zvládlo. Maturita je v kapse. Už žádný gympl! Ahoj, čau, sbohem. :D Bohužel je i čas oslav na nějakou dobu za mnou a dostala jsem se do něčeho ještě horšího, než je učení na maturitu - učení na přijímačky. Teda... ne, že bych věděla, co přesně se učit. Ale řekněme, že už konečně nadešel čas začít. Přesně proto, v rámci prokrastinace, píši tento článek. Už mi to zatraceně moc chybělo. Takže se snad svět nezblázní, když se na dějiny českých médií vrhnu až za chvilku. 

Z nadpisu asi víš, že tu pro Tebe dnes mám zase jeden snídaňový recept (protože s čím jiným se JÁ můžu na blog vrátit, než se SNÍDANÍ?). Než se k němu ale dostanu, je tu ještě pár věcí, o které jsem se chtěla podělit. 



Zaprvé - konečně nevstávám ráno na sedmou do školy, což znamená... mám čas na snídaně. Pořád tomu nemůžu uvěřit, ale je to tak. Hodinku si posedět s kaší/lívancemi/vajíčkami/mugcakem - boží! Aby se neřeklo, koukám u toho i na Studio 6 (aneb příprava na žurnalistiku lvl9879579).

Hlavní zpráva je za mnou. Teď už přijdou jen ty víceméně vedlejší. Ne tak důležité. Pokud Tě tedy nudím, teď už můžeš přestat číst. Ne... kecám. Ještě něco extrémně důležitého se stalo. Je to sice doprovázeno smutným vyřazením našeho týmu ve čtvrtfinále mistrovství světa v hokeji, ale... Pavel Francouz mi lajknul fotku na twitteru! *oslavný taneček, vítězný pískot* Jo, je to skvělý! A jo, je to už podruhý! Chápeš to? To je osud. :D A důkaz je zde. (ale jinak jsem úplně normální, přísahám! :D)

Ještě jednu, poslední zprávu jsem měla. Jenže zatímco jsem si kontrolovala, jestli tam ten lajk (achjo, Nikol!!! -_-) opravdu je, nejspíše jsem jí zapomněla. To fakt vůbec není možný. Ještěže jsem šla od těch nejdůležitějších a tahle až tak důležitá nebyla. Doufám... Ha! Mám to. Mám za jedna z němčiny a nevytáhla jsem si Umweltschutz! Moje smůla z posledních několika dnů byla konečně prolomena. Jo, to určitě svět potřeboval vědět. :DD

Nyní už se konečně přesunu k tomu, proč tu jistě jsi. Zde je recept na vynikající granolu s královskou kombinací čokolády a kokosu. :)

Co budeš potřebovat?

- 500 g jemných ovesných vloček
- 3 jablka
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- lžíce chia semínek
- slunečnicová semínka
- kokos
- holandské kakao
- agáve sirup


Postup

Základem zapékaného müsli - cukr. Všechno sladké ke mně, prosím. :D Vzhledem k tomu, že když mám tuhle mňamku po ruce, jím jí vždy, jako variantu cukru jsem zvolila jablka. To aby ze mě nebyl vepřík, víšco. :D Plus samozřejmě agáve sirup, ale na ten je zatím ještě čas.

Pro teď postačí jen rozmixovat/nastrouhat jablka s trochou skořice.


Dále v míse smíchej všechny suché ingredience. Množství je jen a jen na Tobě. Záleží na tom, kolik müsli budeš chtít, jak moc čokoládové/kokosové upřednostňuješ. Klidně přidej ještě něco - sušené ovoce, semínka, oříšky...


Už stačí jen přidat jablka a pořádně promíchat. Směs nasyp do plechu s pečícím papírem a přidej pořádnou dávku agáve sirupu. Nebo prostě jen dávku, která Tobě bude vyhovovat.

Vše nech v troubě vyhřáté na 180 ° 30 minut a je hotovo. Už jen stačí trocha jogurtu, spousta ovoce a snídaně/svačina/klidně i oběd a večeře je na světě.





Dobrou chuť. :)


Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře:

  1. Vyzerá chutne! ♥ Určite ju vyskúšam, vďaka za recept :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec není zač. Vyzkoušej, je výborná. :))

      Vymazat