Malé dýňové cheesecaky | Read Eat and Live

Malé dýňové cheesecaky

Sice ještě není podzim, dýňová sezóna, ale... byla letní, víkendová sobota - den, kdy taťka obvykle chodí nakupovat. Ne, nejsou to jen tak obyčejné nákupy. Jen nějaký chleba se sýrem? Pf. Proč rovnou nekoupit tři tašky jídla? A dvě dýně na jednu polívku? Pro čtyři lidi, z nichž tři druhý den odjedou na čtrnáct dní pryč? Ne, že bych si ztěžovala. Znamená to totiž, že všechno jídlo je jen pro mě. Boží! Zároveň to ale chtělo hodně receptů obsahujících dýni. Protože zbylá jedna a čtvrt po uvaření polívky je na jednoho člověka přeci jen moc. 

Byla to jen otázka času, než si vzpomenu na boží muffinové cheesecaky od Náti. Zbožňovala jsem dny, kdy nám je nosila na sváču do školy. Kdy jsem je užírala u ní doma. Prostě mňam! Dostala jsem na ně takovou chuť, že i přes moje věčné zapomínání se jí zeptat na recept, jsem něco sesmolila. Dokonce bych i řekla, že jsem to jakž takž odhadla. Důvod slavit, ne? 

A zde máš recept i Ty. :)




Co budeš potřebovat?

- 500 g odtučněného tvarohu
  • - 100 g krémového sýru typu Lučina
  • - vajíčko
  • - 100 g vařené dýně
  • - 200 g datlí
  • - 50 g kešu ořechů
  • - perníkové koření

Postup

Začneme jako u každého cheesecaku. Spodní vrstvou. Tentokrát však žádné sušenky. V tom je kouzlo celého tohohle receptu. Datle jsou totiž x krát sladší a oříšky? Ty bych mohla jíst pořád. Což tyto dvě ingredience činí nepopsatelně skvělými společníky. Přidáš-li ještě trochu perníkového koření a vše spolu rozmixuješ, nebudeš litovat. Jen chvilku předem nezapomeň datle namočit, ať jde mixování lépe. :)


Směs následně rozmísti do muffinových košíčků a dej na 10 minut péct do trouby předehřáté na 180 °. 


Mezitím se můžeš vrhnout na tvarohovou část. Což vlastně není nic složitého. Jen vyšleháš všechny ingredience, včetně uvařené dýně, dohromady.


Pak už jen olížeš metličky a zkusíš nesníst i ten zbytek naplníš zbytek košíčků krémem a strčíš do trouby na dalších 35 minut.


Nejspíše by se nezkazilo nic ani počkáním, až se Ti Tvé muffinky vychladí, ale buďme realističtí. Stejně si určitě spálíš prsty jako já, když jsem tu dobrotu dolovala z košíčku hned, jak jsem plech vyndala z trouby (za což se karma pomstila a spálila mě i na předloktí, paráda). :D


Takže přeji dobrou chuť a co nejmíň popálenin. :DD




Nikol. :)

Nikol Mudrová

Žádné komentáře:

Okomentovat