Pudingová buchta s ovocem | Read Eat and Live

Pudingová buchta s ovocem

Být sama doma s plným košíkem rybízu, to není až tak jednoduchý. Věříš? :D Něco šlo mně do pusy, něco do mrazáku a furt toho spousta zbývala. Asi něco jako bezednej košík. Jenže já na něj vyzrála. Víš jak? Dostala jsem chuť na puding. Fakt děsnou chuť! :D Zároveň se mi ale chtělo něco upéct. Navíc jsem potřebovala něco udělat s jedním starším jablkem. Toť k tomu, jak vznikla tahle buchta. :D

Už jsem se o ní zmiňovala na facebooku, ale teprve teď je tu recept. Tak snad jsem ještě stihla rostoucí rybíz, ať jí můžeš vyzkoušet i Ty. Je totiž vážně skvělá. 100 % letní. :)



Co budeš potřebovat?

- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- 40 g kokosu
- 3 vejce
- lžička jedlé sody
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce vařící vody
- 2 lžíce holandského kakaa
- vanilkový puding
- 200 ml mandlového mléka + 200 ml vody
- rybíz, jablko


Postup

Dnes si připrav rovnou několik misek. To aby bylo hodně nádobí na mytí a zkrátilo se čekání, než se buchta upeče. A zchladí. A ztuhne. Protože to čekání je dlouhý! Tak se do toho pusť radši hned, ať můžeš co nejdřív jíst. :D

V první z misek vyšlehej bílky do tuhého sněhu. V druhé míse smíchej žloutky, med, vařící vodu a kokos. Jakmile směs maličko zhoustne, z třetí misky do ní přidej smíchanou mouku s kakaem a jedlou sodou.


Nakonec vzniklé těsto opatrně promíchej s bílkovým sněhem a přendej do pekáčku s pečícím papírem. Peč přibližně půl hodinky v troubě předehřáté na 180 ° a základ máš hotový. :)


Zatímco se spodek buchty chladí, je čas na pudingovou část. Smíchej 200 ml vody s 200 ml mandlového mléka a 2/3 z toho nech v hrnci přivést k varu. Ve zbylé 1/3 rozmíchej pudingový prášek, blablabla. Prostě klasický puding, jen i s trochou vody, ne jen s mlékem. Chvíli předtím, než ho odstavíš z plamene, přidej do něj i nakrájené kousky jablka a rybíz. Ať se v něm ovoce trochu rozvaří a puding osladí. :)

No, a teď už Tě čeká jen to čekání a nádobí. Pudingovou vrstvu nalij na podklad a nech několik hodin tuhnout v lednici. Nebo, pokud se taky nemůžeš dočkat a máš hlad, na chvíli strč celý plech do mrazáku. Docela easy, ne?






Dobrou chuť. :)



Nikol

Nikol Mudrová

Žádné komentáře:

Okomentovat