Srpnové mňamky | Read Eat and Live

Srpnové mňamky

Pro někoho může být konec srpna smutným koncem prázdnin. Pro někoho vůbec žádnou změnou. No, a pro mě zaručeně veselým začátkem prázdnin. Veselým sice jen pro teď, nějakých 14 dní. Než mi všichni začnou odjíždět do pryč. Ale do té doby se stejně budu pořád ségře smát, že ona musí do školy a já ráno můžu spát. Haha. :D 

Vzhledem k brigádě, kterou jsem uplynulé dva měsíce měla, snídaně a obědy budou ještě dnes krapet ochuzené. V zářijovém článku se ale budeš mít zase na co těšit. A teď se už bez dalších keců vrhneme na snídaně. :)

Menší dodatek - pouze na víkendové snídaně. V týdnu měly většinou podobu müsli s jogurtem, či cornflacků s mlékem, plus nějaké to ovoce. Ne, že by to bylo něco špatného, ale uznej. Lívance a kašičky jsou prostě lívance a kašičky. :D Navíc jsem zkoušela novou variantu lívanců a musím říct, žes tofu jsou taky moc dobrý. Ještě je krapet doladím a třeba někdy bude i recept. :)


Na mojí klasiku - banánové - samozřejmě přišla také řada. Tentokrát s menší vychytávkou. V malé troše mléka rozpusť kostku hořké čokolády a smíchej s jogurtem. Nejlepší přeliv! 


Sezónní ovoce mi prostě nedovolilo udělat klasickou mrkvovou kaši. Nejdřív na mě smutně koukal rybíz...


...potom i ostružiny. Moc dobrý vylepšení a "vyletnění" jinak podzimní kaše. :)


Ostružin byla letos opravdu spousta, takže i samotná ostružinová. Ta má krom hodně dobrý chuti ještě jednu výhodu - růžová barva! <3 


Malé, nehezké a rychle snědené snídaně o všední dny jsem musela nutně nahradit nějakou skvělou svačinou. Ve většině případů byla v podobě palačinek plněných hořkou čokoládou, nebo čokoládovo-mandlovým krémem. 




Další variantou byly i proteinové lívance. Taky s čokoládou na vrchu, protože doplnění energie bylo po práci rozhodně na místě. :D #všechnycukrykemněprosím


A o téhle dobrotě už bylo na facebooku slyšet. Puding s kokosovým mlékem.


Na facebooku jsem se zmínila i o levandulovým cheesecaku, který by měl určitě každý vyzkoušet. :)


Teď tu máme jeden jediný fotogenický oběd, co stojí za zveřejnění. Kuře s rejží. :D K tomu ještě cuketa, které máme celé léto plnou lednici, rajče ze zahrádky a zbytek kari hummusu z předchozí večeře. :D


Tohle byla ta večeře. Pečená řepa, čerstvá zelenina ze zahrádky a rádoby veggie burger s hummusem, sýrem, řepou a salátem.


Pečená řepa č. 2. Tentokrát i s pečenou dýní. Aneb jeden z mála dní, co jsem si hrála na hodnou dceru a připravila véču i taťkovi. A že chutnala! Aby taky ne, když je na řepě a dýni zapečený parmezán a spousta česneku pro svěží dech. <3


Se salátem od babičky ze zahrady se mi vrátila chuť i na klasické saláty. Zde s avokádem, mozzarellou, rajčaty, okurkou, kešu oříšky a semínky.


Článek samozřejmě zakončím s nejlepším z nejlepších. Jednou jsem dostala chuť quesadillas se sýrem a šunkou, ale neměla jsem tortillu. Improvizace v podobě palačinek vyšla a dokonce, když jsem v nich zapékala sýr, drobet se "prosákl" i na druhou stranu palačinky, tam se zapekl taky a vytvořil křupavou krustu. Co jinýho k tomu napsat, než že jsem se olizovala až za ušima? Po grilovaných kukuřicích s hummusem k tomu už tuplem. :D


Až jsem na ty skvělé sýrové palačinky dostala chuť. Víš, co mi to ale plně vynahradí. Pstruh, co na mě teď čeká na stole. Takže já jdu jíst (co jinýho taky? :D) a Tebou se pro dnešek loučím.

Měj se krásně. :)



Nikol

Nikol Mudrová

1 komentář:

  1. Ty máš ty fotky jídel všechny tak hezky nafocené... :)

    OdpovědětVymazat