Kakaové a brusinkové zapékané müsli | Read Eat and Live

Kakaové a brusinkové zapékané müsli

Vstávání do školy a do práce je zlo. Na tom se, myslím, všichni shodneme. V tomhle ročním období je nepříjemná zima, tma. Nikomu se nechce z postele. Jenže pak je méně času na snídani a začíná problém. Pořádná dávka energie na začátku dne je totiž vážně důležitá! Proč si v tom případě nepřipravit něco předem? Mně třeba tohle zapékané müsli posloužilo více než skvěle. Kam se hrabe to kupované. Místo spousty oleje, co tam firmy přidávají, přidej jako my - s Naty (mimochodem, vítej na Druhé hodině vaření s Naty :DD) - spoustu rozmixovaných datlí. Vločky to slepí, účel to splní a ještě je to super slaďoučký. Výhra!



Co budeš potřebovat?

Základ:
- 500 g ovesných vloček
- 100 g datlí
- lžíce fíkové marmelády
- 2-3 lžíce datlového sirupu
- lněná semínka
- lžíce pohankové mouky

(na 1 plech/1 příchuť)


Kakaové müsli:
+ 100 g strouhaného kokosu
+ 2-3 lžíce holanského kakaa
+ 100 g rozinek
+ 100 g vlašských ořechů
+ (kokos-mango mix)


Brusinkové müsli:
+ 200 g brusinek
+ 100 g rozinek
+ 150 g arašídů


Postup

Úkol č. 1 - připrav si základní směs. Do každé (v tomto případně do dvou) misky nasyp půl kila ovesných (nejlépe jemně pomletých) vloček, lněná semínka podle chuti a lžíci pohankové mouky. Nezapomeň ani na datlovou pastu (rozmixované datle), fíkovou marmeládu a datlový sirup. 

No, a teď přichází zábavná část - míchání vlastních směsí. Vlastně se ani nemusíš řídit výše napsanými gramážemi. Ba ani ingrediencemi. Záleží na Tvých vlastních chutích. Já se rozhodla pro jednu čokoládovou a jednu spíše ovocnou granolu. Všechny suroviny dané příchutě pečlivě smíchej s těmi základními. 



Nejlépe vše ještě jednou rukama promíchej přímo na plechu. Případně přidej i trochu datlového sirupu. Tím se vločky slepí více, bude více hrudek, bude to křupavější a prostě lepčí! :D



Do trouby dej müsli péct na 180 °. Co se času týče, bude to asi dost individuální. My s Naty raději každých přibližně 10 minut kontrolovaly, jestli se něco nepřipálilo. Všechno jsme vždycky ještě promíchali, aby se to upeklo ze všech možných stran. Dejme tomu, že takových 25-30 minut se to peče. :)

Všechno se dá ale vydržet, navíc ti bude úžasně vonět domov a zásob müsli budeš mít fakt hodně


Dobrou chuť. :)




Nikol

Nikol Mudrová

Žádné komentáře:

Okomentovat