Vanilková rýžová kaše | Read Eat and Live

Vanilková rýžová kaše

Máš někdy jen tak, z ničeho nic, chuť na rýži? Protože já jo a občas mi přijde, že jsem asi trochu divná. Jasný. Nebyla do mě cpaná horem dolem na vojně, jako do dědy. Nemám důvod jí nemít ráda. Ale... abych si ráno řekla: "Hm, dala bych si rejži" - to zas úplně normální není. Pojďme se i tak tvářit, že se nic zvláštního neděje. Mléčná rýže přeci taky existuje. Navíc tahle je fakt boží snídaně! Zkus a uvidíš. :D


Co budeš potřebovat?

- 1/3 hrnku basmati rýže
- 1/2 hrnku mléka
- voda (dle potřeby)
- lžíce datlového sirupu
- lžička chia semínek
- 1/2 lusku vanilky


Postup

Postup snad není ani potřeba. Stačí se jen kouknout na návod na obalu rýže. Jen alespoň polovinu vody nahraď mlékem, přidej chia semínka, lusk vanilky, trochu datlového sirupu a rýži uvař do měkka. Pouze jeden zlepšovák bych měla - prázdný lusk nezahazuj, ale nech ho taky vařit v hrnci spolu s kaší/mléčnou rýží. Vanilka pak bude více cítit, což rozhodně není k zahození. (Jen ho, samozřejmě, nezapomeň po uvaření vytáhnout.)

Poté už jen stačí kaši naservírovat spolu s všemožným ovocem, oříšky, semínky... Ať je to zážitek nejen pro žaludek, ale i pro oči. Není to sice nutné, ale víšco... vlastně je. :D #instagramworthy


Dobrou chuť. :)




Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře:

  1. Rýžová kaše je super a takhle vylepšená musí být úplně parádní! A fotky jsou jako z profi časopisu :)
    ---
    kdyzmyslis.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat