Celozrnný dýňový chlebíček (sladký bez cukru?) | Read Eat and Live

Celozrnný dýňový chlebíček (sladký bez cukru?)

Cože? Jak může být něco sladkýho i bez cukru? Chutná to vůbec dobře? Snadno a jo. Dýně a banán všechno dosladí tak, že vůbec nerozpoznáš rozdíl mezi zdravým a nezdravým chlebíkem. Co víc, perníkové koření a spousta skořice vykouzlí po boku dýně pravou podzimní atmosféru. To nemluvím ani o vůni, která se line při pečení z trouby. Představ si, jak ještě teplý chlebík rozkrajuješ, krajíc mažeš burákovým máslem. To se roztéká a Ty se zakusuješ. Ononom. <3

Tak šup. Neváhej a dej se do práce! :)




Co budeš potřebovat?

- hrnek dýňového pyré
- 2 hrnky celozrnné mouky (špaldová)
- zralý banán
- 2 vejce
- 3/4 hrnku mléka
- balíček kypřícího prášku (do perníku)
- lžička skořice
- špetka muškátového oříšku


Postup

Bezpochyby je základem dýňové pyré. To Ti zřejmě došlo, že? Myslím, že už víš, jak na něj. Kdyby ale náhodou ne, je to snadné. Uvař a rozmixuj dýni. Hokkaido nemusíš ani loupat. :))

Vyšlehej vajíčka do tužší pěny, přidej pyré, rozmačkaný banán, mléko, skořici a muškátový oříšek a chvíli šlehej dál.

Poté už jen přidej mouku s kypřícím práškem, opět prošlehej a máš hotovo.



Těsto přelij do vymazané a vysypané formy na chlebíček a peč 40 - 45 minut na 175 °.


Dobrou chuť. :)






Nikol

Nikol Mudrová

4 komentáře:

  1. Vypadá to opravdu moc dobře. U mám recept zapsaný a určitě ho zkusím.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, další, co vypadá tak krásně! A nemusí ani tak dlouho kynout? Tak ten stopro zkusím :)
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kynutí je na prd, co? :D Tak snad ti bude chutnat aspoň tak, jak ten kynutej. :))

      Vymazat