Podzimní tvarožník s jablky | Read Eat and Live

Podzimní tvarožník s jablky

Cheesecake? Sem s ním! Skořice? Ano, prosím! Sice už je víceméně zima. Ráno mi zamrzají prsty u nohou a fouká mi za krk. Podzimních chutí se však jen tak nevzdám. Proto, jakmile jsem v ledničce našla zatoulaný tvaroh, automaticky mé další kroky vedly do sklepa. Pro jablka. Pak mi samozřejmě ujela ruka s nádobkou se skořicí a zbytek je myslím jasný...

Vznikla z toho tato mňamka. :)


Co budeš potřebovat?

- 150 g celozrnné žitné mouky
- vejce
- 100 g čerstvého másla
- lžíce datlového sirupu
- sáček kypřícího prášku
- šťáva z 1/4 citronu

- 2 vejce
- 500 g jogurtu
- 250 g odtučněného tvarohu
- 1/2 sáčku vanilkového pudingu
- lžíce (nebo víc) datlového sirupu
- skořice

- 2 jablka
- datlový sirup
- skořice


Postup

Vzhledem k tomu, že těsto potřebuje alespoň půl hodinku v ledničce, doporučuji začít právě s ním. Stačí jen z mouky, vajíčka, změklého másla, datlového sirupu a citronové šťávy spatlat celistvou, nelepivou kouli.


Zatímco se základ dortu chladí, přichází čas na náplň. Všechny potřebné ingredience (2 vajíčka, jogurt, tvaroh a pudingový prášek) vyšlehej. Poté už záleží jen na Tobě. Jak moc chceš tvarohovou směs osladit? Tolik použij datlového sirupu (nebo jinčího sladidla). Zbožňuješ skořici jako já? Neboj se jí přisypat hodně. Nemusíš jí? Klidně jí vynech. :)


Odpočaté těsto můžeš vyválet do kruhu. Nebo, jsi-li lenoch jako já, klidně ho rozprostři po formě "hrubou silou". Hlavně ho nezapomeň na několika místech propíchat vidličkou, ať se při pečení nenafoukne.


Náplň nalij do "misky" vytvořené z těsta a dej péct do trouby předehřáté na 150 °. Za 40 - 45 minut máš hotovo.


Teď už jen vydržet, než dort vychladne a můžeš jíst. A fakt doporučuji počkat! Drží pak lépe pohromadě, plus - chutě se ještě více spojí. Píši z vlastních zkušeností! :D #nedočkavecforever


Dobrou chuť. :)





Nikol

Nikol Mudrová

Žádné komentáře:

Okomentovat