Vanilkový mugcake | Read Eat and Live

Vanilkový mugcake

Mugcake je celkem ošemetná věc. Víš to? Nebo spíš... byla to ošemetná věc. A já nad tím vyzrála. Hohó! Teď si asi říkáš, že jsem divná. Že mě nechápeš. Nevadí. To se stává. :D Teď Ti to totiž vysvětlím! :D

Byly doby, kdy jsem nevěděla, zda se mi mugcake vyklopí vcelku, nevyklopí vůbec, nebo budu mít štěstí. Mimochodem, většinou, kdy jsem měla velkou chuť zdobit, bylo skvělý světlo a prostě všechno nahrávalo super kulinářskému výkonu, na talíři mi zůstala hromada něčeho. Sice to bylo dobrý, jako každej jinej mugcake, ale fotku by nikdo vidět nechtěl. :D Pořád jsem vychytávala množství ingrediencí. Když jsem ho prvně zkoušela s vajíčkem, dopadl snad nejhůř. Chudák. Takže pak pokusy pokračovaly jen bez něj - banán, vločky, čokoláda, jedlá soda, tvaroh... Naštěstí mám ale Náťu. Jednoho dne, celkem nedávno, se divila, proč si dělám mugcaky bez vajíčka. To jde? Hm... 

Rozhodla jsem se, že dám vajíčku ještě jednu, poslední, šanci. Vyplatilo se! :)


Co budeš potřebovat?

- vejce
- 6 lžic ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)
- lžíce prášku vanilkového pudingu
- lžíce chia semínek
- 1/2 banánu
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- hrst sušených brusinek
- kostička hořké čokolády


Postup

Může být jednodušší příprava "buchty", než tohle? Neřekla bych. Krom rozmačkání banánu, rozlámání čokolády a případně ještě rozmixování vloček se nemusíš piplat s ničím. Jen smíchej v hrníčku všechny ingredience dohromady.


Zbytek práce už odvede mikrovlnka. Zapni jí nejprve na minutku, zkontroluj výtvor a případně přidej ještě druhou minutku. Já mezi těmito dvěma "intervaly" většinou ještě hrníčkem mírně zatřepu, aby se těsto odlepilo od stěn a mugcake šel lépe vyklopit. :)


No, a teď už Ti přeji jen mnoho štěstí při vyklápění a dobou chuť. :)






Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře:

  1. Bože! To vyzerá úplne delikátne<3 Zajtra to hneď vyskúšam:)))
    http://vouxxx.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat