Kakaovo-lísková granola | Read Eat and Live

Kakaovo-lísková granola

Nedávno jsem v Lidlu zahlídla fakt dobře vypadající granolu. Celkem dobrý složení, čokoládová příchuť... co víc chtít? Už byla skoro na cestě do košíku. Jenže v tom okamžiku mi pohled spadl na cenovku. Heh. Za ten malej balíček tolik? Pf. Hned jsem si vzpomněla na výborný müsli, co se nám s Naty povedlo. To v Lidlu nakonec samozřejmě zůstalo na svém místě a já raději začala vymýšlet svůj vlastní, nový recept. 

Kakao, lískové oříšky a javorový sirup. Plus zbytek cornflacků, burizonů a pár dalších mňamek. Dokonce celá granola vyšla chuťově líp, než jsem doufala. Ponaučení? Nekupuj tu drahou. Udělej si svojí, přesně podle Tvých chutí! Nebo třeba tuhle. Kdo by totiž neměl rád kombinaci čokolády a oříšků? :)


Co budeš potřebovat?

- 500 g jemných vloček
- hrnek lískových oříšků
- 3/4 hrnku cornflacků
- 1/4 hrnku burizonů
- 5 lžic javorového sirupu
- 2 lžíce kokosu
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce burákového másla
- 2 lžíce kokosového oleje
- řádek hořké čokolády (99 %)
- lžíce chia semínek


Postup

Oříšky (a samozřejmě čokoládu) doporučuji překrojit na menší kousky. Krom toho už ale stačí jen smíchat v míse všechny sypké ingredience...



...a přimíchat k nim tekutou směs z rozehřátého kokosového oleje, burákového másla a javorového sirupu.


Směs pak přesuň do nepřilnavého, nebo pečícím papírem vyloženého, pekáčku a peč 20 - 25 minut na  180 °. Super je ještě alespoň dvakrát v průběhu pečení granolu promíchat, ať se propeče rovnoměrně. :)


Po vytažení z trouby zapékané müsli nech vychladnout, přemísti do nějaké nádoby a ujídej. Svačinky, snídaně, cokoliv. Je to vážně dobrota! :)


Dobrou chuť. :)






Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře:

  1. Super recept, i já si dělávám domácí na různé způsoby... je to mnohem lepší, než všechny ty kupované přeslazené :)

    OdpovědětVymazat