Proteinové vafle | Read Eat and Live

Proteinové vafle

Nejlepší sváča víkendů? Pribináček! Všedních dnů? Rozhodně vafle, když už mám na bytě k dispozici vaflovač. <3 Abych však nespadla úplně do stereotypu a nejedla pořád to samý, střídám alespoň dvě verze - banánové a tyhle proteinové. Oboje jsou vynikající! Jenže lets face it... svačinka s pořádnou porcí proteinů se hodí vždycky. Ať ty svaly rostou, heh. 



Co budeš potřebovat?

- odměrka proteinu (čokoládovou kokosová příchuť)
- 2 vejce
- 3 a 1/2 lžíce špaldové mouky
- 1/3 hrnku mléka
- 3 lžičky jablkového pyré
- lžička chia semínek
- 1/2 lžičky jedlé sody
- kostka hořké čokolády


Postup

Jak tak koukám na svoje recepty poslední dobou, většinou píšu "hoď všechno do mixéru a rozmixuj". Tak ať se neopakuji, tentokrát hoď všechno do misky a promíchej. Bohatě stačí lžíci, ovšem když se ti bude chtít a těsto vyšleháš, určitě to nebude od věci. Jen nezapomeň kostku čokolády nejdříve rozkrájet na menší kousky. :) 


Těsto nech chvíli odpočinout, ať se chia semínka trochu nacucají. Čím hustší totiž vaflové těsto je, tím lépe.

Pak už nalij do vaflovače 3 lžíce těsta, přiklop a čekej, než zhasne světýlko.



Lehký, co? Z celý várky máš přibližně 7 vaflí. Naprosto ideální pro můj meal preping. Dvě na sváču, dvě a dvě na snídaně a sváču druhý den a jedna jen tak, když někdy bude chuť (třeba hned). Nebo taky nemusíš být hamoun a rozdělit se, ale... Ale! #mojesvaly :D


A s čím mám takovou dobrůtku nejraději? Poslední dobou určitě s čokoládovým burákovým máslem od Bodylabu, plus všechno, co najdu doma. #nejsemtroškař Třeba takovej jogurt, jablečný pyré a ovoce, to je, prosím, královský kombo!

Nebo máš nějaký jiný návrh? Lepší kombo? Jestli jo, sem s ním. Jakoukoliv inspiraci beru! :D

Dobrou chuť! 





Nikol

Nikol Mudrová

3 komentáře:

  1. Díky za recept :-). Na vaflích teď ujíždíme a přítel bude za ty proteinové rád.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Nikol, "až zhasne světýlko" je informace, která nikomu nic neřekne, jak dlouho se vafle asi tak dela, aby nebyly málo ani vysušené?

    OdpovědětVymazat