Chilli con carne | Read Eat and Live

Chilli con carne

Dnešní recept je sice trochu zdlouhavý, ale to nevadí. Jednoduchý, vynikající a naprosto perfektní na krabičkování do školy je a to je hlavní. Ano, je to Chilli con carne. Úplně obyč a přeci jedinečný. Mohla bych ho jíst pořád. Klidně týden v kuse (což se taky koná, když už si ho jednou uvařím, tak rovnou z půl kila masa :D). S rýží, kuskusem, jen tak samotný. Tak se do toho pojďme pustit. :)


Co budeš potřebovat?

- 500 g mletého hovězího masa
- plechovka červených fazolí
- cibule
- stroužek česneku
- zeleninový bujón
- paprika
- mrkev
- pasírovaná rajčata
- olivový olej
- kostka hořké čokolády
- sůl, pepř
- 1/2 lžičky sušeného chilli
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 2 lžičky červené papriky
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 lžičky provensálských bylinek


Postup

Na pánvi rozehřej olivový olej, na drobno nakrájej cibuli a na mírném plameni jí osmahni. Jakmile začne hnědnout, přidej koření s nakrájeným stroužkem česneku a pořádně vše promíchej. 



Ve směsi následně rozmíchej i mleté hovězí.


Jakmile se maso obalí v koření a zhnědne, je čas přidat i fazole...


...nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou papriku.


Opět vše promíchej, zalij pasírovanými rajčaty a nech na mírném plameni probublávat. Zde platí čím déle, tím lépe. Minimálně ovšem alespoň 30 minut. Poté nech v Chilli rozpustit kostku bujónu, větší kostku hořké čokolády, zamíchej a nech dalších 30 až 40 minut.


Hotovo. Teď už stačí jen naservírovat, nakrabičkovat, případně něco schovat do mrazáku a máš zas na nějakou dobu navařeno. Super, ne? :)

Dobrou chuť. :)




Nikol

Nikol Mudrová

Žádné komentáře:

Okomentovat