Ze zákulisí food blogu | Read Eat and Live

Ze zákulisí food blogu

Být blogerkou, nedej bože food blogerkou, se může zdát jako něco, co je bezvýhradně super. Samá růžová, jednorožci, kavárničky, super skvěle vypadající jídlo každý den... Jojo, než jsem s tím vším začala, přesně tohle zdání jsem také měla. Jak rychle mě přešlo? Už při focení prvního receptu! :D

Takže jak to tedy doopravdy funguje?

- Chci fotit recept? Jestli nemám alespoň o hodinu víc času na vaření, fungovat to nebude. Než najdu místo na lince s nejlepším světlem, každej bod postupu nafotím... Nemluvně o foodstylingu a focení výslednýho "produktu". Docela makačka. :D

- S předchozím bodem souvisí i tenhle - bordel. Všude, krom onoho malého místečka, kde fotím. 

- Dokonce jsem i dobrovolně umyla kamna. Jen proto, že jsem na nich ten den chtěla fotit recept.


- Všechno vystydne! Což je asi nejhorší část celýho tohohle "světa". Rozteklý kousky čokolády v lívancích? Kdepak. Co se ale sýru týče, nefotím ze zásady nic, kde má být rozteklý. Rozteklej sýr je totiž tak skvělej, že se o něj nepřipravím! Pokud se teda nejedná o boží recept jako burger, se kterým se s Tebou chci podělit. Stejně toho pak u jedení lituju. :D


- Kde jsou všechny moje peníze za roztomilý ubrousky, misky, talířky, utěrky? A pořád potřebuju nový, samozřejmě.

- Jaký barvy na fotce budou vypadat nejlíp? Přesně podle toho vybírám nejen ubrousky/nádobí z předchozího bodu, ale třeba i ovoce na snídani. #obsession


- Kde je světlo? Jestli ne zrovna tam, kde v kavárně sedím, připrav se na nevrlou Nikol. Teda... ne tak úplně. Mám kafe a většinou i něco dobrýho, sladkýho. Ale. Ta fotka prostě nebude taková, jakou bych chtěla! #konecsvěta

- To samé se děje doma. Chodím sem tam, přemisťuji, přezdobuji, jen aby tam bylo co nejvíc světla. Už jsem se zmínila, že zimní období je zlo? Ráno tma, odpoledne tma a přes den zataženo. Pfů. Blogerský peklo!

- Myslíš, že pořád mám jen skvěle nafoodstylovaný jídlo? Čerstvě uvařený? Zdání klame. To tvoří v těch lepších případech maximálně třetinu všeho, co jím. Zbytek je hromada něčeho podivnýho, nevzhledně vypadající krabičky připravený na týden dopředu... Vajíčko s bramborem? Není problém. Nebo třeba segedín s čínskýma nudlema, co mě čeká zítra - to je tak, když nejím knedlík. :D

- Na závěr poslední, očividný bod. Foťák. Všude! V kuchyni, v kavárně = na veřejnosti (aneb: "Ještě to, prosím, nejez. Já si to nejdřív vyfotím," nebo: "Vyfotíš mě s kafem? A s tímhle? Odtamtud?")... Tímto se omlouvám všem svým kamarádům, známým a hlavně rodičům a spolubydlícím za zdržování a otravování. #sorryjako


Není to holt jednoduchý. Hodlám však přestat? Určitě ne! Moje introvertní já je z celýho blogování sice lehce nervní. Mimo svou kůži. Na druhou stranu se ale konečně postupně otrkává. Na místech, kde bych kdysi nefotila nic ani mobilem, bezmyšlenkovitě vytahuji foťák. Čas od času z toho vznikne i fotka vcelku pěkná. Taková, s kterou jsem dokonce spokojená. A já tak mám zdokumentovaný vzpomínky. Jo, i v hrníčku s kafem a v dortu jsou vzpomínky!!!


Samozřejmě už chystám další recepty, typy na kavárny v Praze, dokonce i nějaké to cvičení. Jen jsem sem pro změnu chtěla sepsat i něco odlehčenějšího. Menší okénko do čím dál častějších každodenních strastí. No joo... hlavně si postěžovat. :D Takový záchvěv psací nálady. Příště už však u něčeho "normálního". :)

Měj se krásně. 




Nikol





Nikol Mudrová

9 komentářů:

  1. Hodně pěkný článek :) Pobavil mě :D

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi hezky a velmi pravdivě jste to napsala :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek :D

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. No vidíš a já pokud píšu recept, tak primárně je důležitej ten recept. Fotky jsou jen doprovod. Tedy ano, měly by nějak rozumně vypadat, ale až takhle se s nima nepářu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle jsem začínala. :) Ale postupně jsem zjistila, že mě děsně moc baví i focení. Tak proto. :)

      Vymazat
  5. Úplně jsem se v tom našla (teda až na ty části se sýrem a jinými živočisnými věcmi, ale jinak je to jak přes kopírák) :D

    A nejlepší na tom je to, že to člověk sice nastajluje, ale protože je toho málo, tak tam po focení bez přemýšlení kydne další jídlo a je po estetice.

    OdpovědětVymazat