Citronové těstoviny | Read Eat and Live

Citronové těstoviny

Většinou u mě k obědu zvítězí nějaké to maso, rýže, či brambory. Po těstovinách většinou nešahám. Ovšem tyhle... nejdříve jsem někde, tuším, že na Instagramu, zahlédla citronové špagety. Pak jsem v obchodě uviděla kukuřičné těstoviny a bylo to jasné. Kdovíproč mi to vše šlo perfektně dohromady. Koupila jsem je tedy a pustila se do zkoušení. A prakticky hned na první pokus se povedly. 

Ono taky není co zkazit, když použiješ všechny čerstvé suroviny a k tomu ještě sýr, že? :)


Co budeš potřebovat?

- 100 g kukuřičných těstovin
- 20 g (nebo více) parmezánu
- rajčata
- jarní cibulka
- citronová kůra a šťáva ze 1/3 citronu
- stroužek česneku
- bazalka, pažitka, rozmarýn
- sůl, pepř
- olivový olej


Postup

Navíc na nich není vůbec nic těžkého. Stačí jen uvařit těstoviny, na pánvičce na rozpáleném olivovém oleji krátce osmahnout jarní cibulku, prolisovaný česnek, citronovou kůru a snítka rozmarýnu. 


Následně přidej na kousky nakrájená rajčata, citronovou šťávu a sůl s pepřem podle chuti. Směs chvilku podus a jakmile rajčata změknou, smíchej i s bazalkou.


Vše následně i s nastrouhaným sýrem přendej do hrnce s uvařenými těstovinami. Klidně v nich nech i trochu vody, v které se vařily. Pořádně promíchej. Počkej, až se parmezán rozpustí a máš hotovo.


Podávej s pažitkou a perfektní oběd máš na stole. :)

Dobrou chuť. :)




Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře: