Lososovitý pstruh na másle s krémovou brokolicí | Read Eat and Live

Lososovitý pstruh na másle s krémovou brokolicí

Vraťme se ještě jednou do té krásné doby letních prázdnin. Psala se předposlední neděle. Mamka se sestrou přijely po týdnu domů a babička měla mít za pár dní narozeniny, takže jsme se rozhodli pro velký rodinný oběd v naší oblíbené restauraci v Mostě. Mají tam pštrosí speciality, výborné ryby a ať už jsem si dala cokoliv, mojí oblíbenou přílohou byla vždy grilovaná zelenina. Nevím proč, ale strašně jsem si jí oblíbila. 

Do restaurace jsem přijela pevně rozhodnutá, že mám chuť na rybu, lososa. Původně jsem myslela, že si opět dám svou klasiku - grilovanou zeleninu. Jenže to jsem netušila, že na jídelním lístku objevím přílohu pojmenovanou "mandlová brokolice". Mandle zbožňuju, brokolici poslední dobou také, takže bylo jasno. Ačkoliv jsem měla o této brokolici velké mínění, když mi jídlo přinesli, stejně to předčilo mé očekávání. Byla to poměrně velká miska plná brokolice zalité ve smetanové omáčce se spoustou mandlí. Mňam! Okamžitě mi bylo jasné, že tohle si musím uvařit i doma! 

A co se nestalo? Hned to odpoledne se na mě v Lidlu usmálo štěstí. Ve slevě sice nebyl přímo losos, ale lososovitý pstruh a dokonce i brokolice. No, nebyl to osud? Škoda jen, že na mandle jsem zapomněla, ale to do příště vylepším. :)



Co budeš potřebovat?

- 1 brokolice
- 1 a 1/2 lžíce celozrnné (žitné) mouky
- 1 a 1/2 hrnku mléka
- 1/3 hrnku nastrouhaného parmazánu
- čerstvé bylinky
- sůl, pepř

- filety z lososovitého pstruha
- čerstvé bylinky
- sůl, pepř
- citrón
- olivový olej
- máslo

Postup

File si nejprve opláchni, naporcuj, osol, opepři a vetři do nich bylinky. Vše poté zakápni citronovou šťávou, olivovým olejem a dej na chvíli odpočinout do ledničky.


V nějakém shakeru si rozmixuj mouku s mlékem, to potom vlij do hrnce a uveď za stálého míchání k varu. Sniž plamen, přidej bylinky, osol, opepři a chvíli ještě míchej. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Jakmile jí odstavíš z plamene úplně, přisyp ještě nastrouhaný parmazán.


Poté už jen stačí přimíchat na páře uvařenou brokolici a první část oběda je hotová.


Na pánvi rozehřej trochu másla s olivovým olejem a osmaž pstruha z obou stran.


Teď už jen stačí jídlo naservírovat na talíř, případně přidat nějako čerstvou zeleninu a dobrota je na stole.


Dobrou chuť. :)


Nikol

Nikol Mudrová

8 komentářů:

  1. Vypadá to úžasně :) losos je moc dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lososoviteho pstruha i brokolici má ráda celá rodina , mám pocit že v mrazáku máme ještě nějaké filety od přátel z Norska :D takže ostatním určo navrhnu tento recept :D !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jasná volba a já ti teď moc závidím, protože v mrazáku žádné filety nemáme. :( Pošmákni si i za mě. :D

      Vymazat
  3. Tak jo. Zase jsem tady a zase mám hlad. Nevim, proč sem chodim, sakra. :D :D

    OdpovědětVymazat