Dýňová pizza | Read Eat and Live

Dýňová pizza

 Slíbila jsem, že nějaký čas přestanu s dýňovými recepty. Jenže... je podzim a k podzimu dýně prostě patří. Za to já nemůžu. Je výborná na sladko i na slano, jde použít pro přípravu snad každého jídla, na které si vzpomeneš... - sen každé kuchařky. No, a když jsme s Naty přemýšlely, co si dáme k večeři, volba padla na dýňovou pizzu. Protože Naty má spousty dýně (záviďte jí všichni!) a o pizze jsme mluvily chvíli předtím. Takže to bylo jasné.

Mimochodem, lepší rozhodnutí jsme udělat nemohly! Ačkoliv podle fotek to tak nevypadá (foceno večer, mobilem + neumíme krájet :D), chutná lépe než klasická pizza a je to snad nejlepší jídlo z dýně, co jsem kdy měla. Nekecám!


Co budeš potřebovat?

  • těsto
- 1/2 střední dýně Hokaido
- cca 15 dkg sýra (Eidam)
- vejce
- stroužek česneku
- sůl, oregano
  • náplň
- stroužek česneku
- kuřecí šunka
- mozzarella
- 3 rajčata
- paprika
- oregano
- olivový olej
- čerstvá bazalka


Postup

Jak jsem zmiňovala, jedná se o lepší pizzu, než je ta klasická. Co ale musím dodat je také fakt, že je milionkrát jednodušší a rychlejší. Vlastně je přípravou dost podobná této cuketové pizze. 

Už ale k věci. Začni tím, že si rozkrojíš dýni, vydlabeš střed a uvaříš jí (ve vodě jako brambory). Jakmile je měkká, polovinu odeber a rozmixuj. S tím budeš dále pracovat. 

Do misky nastrouhej sýr, přidej dýňové pyré, vajíčko a prolisovaný stroužek česneku. Všechno to pořádně promíchej a na závěr ještě ochuť solí a oreganem dle vlastní chuti.



Plech vylož pečícím papírem, který ještě pro jistotu pokapej trochou olivového oleje. Těsto vytvaruj na plech do jakéhokoliv tvaru chceš a dej na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °. 

Mezitím si v hrníčku smíchej druhý prolisovaný stroužek česneku s olivovým olejem a oreganem. Tím pak těsto pomaž. Na závěr už jen vyskládej šunku, papriku, rajčata a mozzarellu na pizzu a vrať na dalších 15 minut do trouby.


Před servírováním nezapomeň na několik lístků čerstvé bazalky a je hotovo. 


Dobrou chuť. :)


Nikol


Nikol Mudrová

14 komentářů:

  1. To vypadá zajímavě, popravdě si to moc neumím představit :-P
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chutná to ale fakt skvěle! Mě to díky tomu česneku chutnalo třeba dost podobně jako bramborák. :D :3

      Vymazat
  2. Super nápad, možno niekedy vyskúšam :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ou :3 Vypadá úžasné :)

    www.tinsjourney.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Pizzu dělám z vloček,špaldový mouky,žitný mouky,pohanky a nevím ještě z čeho :D ,ale z dýně by mě fakt nenapadla :D ,konečně mě zachutnala,tak snad co nejdříve vyzkouším :D !


    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už taky zkoušela víc variant. Včetně té klasické. Ale upřímně - tahle je nejlepší. :3

      Vymazat
  5. To je super, určitě někdy vyzkouším! V pátek jsem měla poprvé dýňovou polévku a moc mi chutnala, tak by mělo chutnat i tohle :)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud ti chutnala dýňová polévka, tak tohle budeš naprosto zbožňovat. ♥ :D

      Vymazat
  6. Tak uz se pece v troube.:-) Jeste jsem neochutnala, ale voni krasne! Zkousela jsem uz kvetakovou pizzu a ta byla skvela, tak jsem zvedava na tuhle. Nedelam ji teda z hokaido, tak snad to vyjde..

    OdpovědětVymazat