Jak na snídaňové kaše? (No. 8 - instantní ovesná) | Read Eat and Live

Jak na snídaňové kaše? (No. 8 - instantní ovesná)

Oukej. Je teprve říjen a já mám všeho tak akorát po krk. Jó, dobře... tak maturuju. No a co? To snad neznamená, že se nejprve zhroutím, a pak zblázním. Poslední dny se přikláním spíše k tomu, že přesně tohle to znamená. Připadám si úplně hloupě, volný čas jakoby se den ze dne krátil a i po osmi hodinách spánku mám kruhy pod očima a připomínám chodící mrtvolu. Jako vážně? 

Ne. Tohle chce jednu velkou, radikální změnu! Nevím ještě jakou, ale to vymyslím. Prozatím mám jakýsi náhradní plán. Ačkoliv své velké snídaně miluji nadevše, tento "plán" se bohužel týká právě jich. Ráno totiž hraje významnou roli každá minuta spánku navíc. A abych si jich mohla vyšetřit alespoň 10, se štěstím dokonce i 15 (wau, to budu už vyspaná do růžova :D) takových minut, vymyslela jsem nejúžasnější zlepšovák na světě - instantní ovesnou kaši Jenže ne ledajakou. Tahle je domácí, tudíž nechutná uměle jako ty přeslazené z obchodu. Kupodivu chutná prakticky stejně jako ta, co si dělám normálně. Jediná vada je, že mám radši kaši z celých, nenamletých vloček. Ale nevadí. Můžu spát a stále mít na snídani #mojíovesnou. To je hlavní!


Co budeš potřebovat?

- ovesné vločky
- kokos
- datle
- slunečnicová semínka
- skořice
- případně cokoliv dalšího (oříšky, sušené ovoce, chia semínka, kakao...)


Postup

Nebudu udávat přesné množství ingrediencí. Záleží na Tobě, kolik kaše chceš mít v zásobě. Každopádně vločky rozmixuj (spolu se skořicí) úplně najemno.


Poté nakrájej veškeré sušené ovoce, oříšky... na menší kousky. 


V míse smíchej vše dohromady a přemísti do nějaké uzavíratelné nádoby. 



Teď už jen stačí každé ráno nabrat trochu směsi do misky, zalít přibližně dvojnásobným množstvím (záleží na tom, jak moc řídkou/tuhou kaši chceš) horké vody, zamíchat a chvíli počkat. 


Užij si spánek a dobrou chuť. :)


Nikol

Nikol Mudrová

4 komentáře: