Jak na snídaňové kaše? (No. 9 - Švestková ovesná) | Read Eat and Live

Jak na snídaňové kaše? (No. 9 - Švestková ovesná)

Už se to blíží.  Úplně všechno. Maturita, přijímačky... A už v sobotu (!!!) mám maturák. Chápeš to? Je to tak blízko. Už tradičně dělám vše na poslední chvíli, takže jsem teprve o víkendu narychlo vymýšlela, co si dát o sobě do maturitních novin. Jak mám sakra vědět, kde bych chtěla bydlet? Jaké je moje motto? Je toho spousta, co bych mohla vyjmenovat. Jenže to by byly celé noviny jen o mě, že jo. :D S čím jsem naštěstí sebemenší problém neměla, bylo políčko s nejoblíbenějším jídlem. To je bezpochyby ovesná kaše.


Když jsem nad tím tak přemýšlela, došlo mi něco strašného. Dlouho jsem sem žádný recept na kaši nedala. Jak se to mohlo stát? Hm... Možná tak, že si už nějakou dobu dělám to, co na blogu dávno je. Žádné oživení. Nic nového. Pf. Naštěstí mám skvělé kamarády s ještě skvělejšími kuchařkami a ochotou, pár receptů mi vyfotit (děkuji, Kamčo ). Sešla jedna boží věc s druhou a já mám recepty na další varianty tohoto královského pokrmu. Některé sladké, některé slané, většina z nich dost odvážných, zvláštních. 

Poslední dobou mám po ránu chuť jen na sladké, takže špenátovou nebo brynzovou kaši nechám na jindy a dnes začnu s touto švestkovou. :)

Co budeš potřebovat?

- 1/2 (nebo víc :D) hrnku ovesných vloček
- hrnek horké vody
- 1/2 lžíce chia semínek
- 2 švestky
- 1/2 lžičky perníkového koření
- granola a vlašské oříšky na posypání


Postup

Prozíravost z léta mě zachránila. Nemusím použít kompot, ale zamrazené švestky. Což je milionkrát lepší, jen tak mimochodem. :) V malém rendlíku je zalij do ani ne čtvrtiny jejich výšky vodou a na mírném plamenu vař. Oni ještě nějakou tu vodu pustí, rozmrazí se a vytvoří výbornou zálivku. 


Během vaření švestek si nasucho opraž vločky. Jakmile začnou vonět, zalij je horkou vodou, přidej chia semínka, perníkové koření a taktéž na mírném ohni vař. Hlavně nezapomeň míchat, ať se kaše nepřipálí. :)


Tady záleží na tom, jak kaši máš raději Ty. Mně nejvíce chutná hodně hustá, takže jsem jí nechala vařit déle. Pak už jen naplň misku, přelij šťávou z švestek, přidej i samotné švestky, posyp granolou a oříšky a je hotovo.

Díky šťávě je kaše dostatečně sladká, díky oříškům a granole místy křupavá, což znamená, že jí vlastně nic nechybí. Tradá. :) 


Ještě ke konci novinka - od teď můžeš vše ze zákulisí (nejen) blogu sledovat i na twitteru. :)


Dobrou chuť. :)



Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře:

  1. Jé to vypadá skvěle!
    Moc se ti to povedlo!

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam to vyzerá skvelo ! Kaše milujem a mám ich asi každé raňajky. Skvelo zasýtia a chutia výborne ! :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat