Jak na snídaňové kaše? (No. 10 - Pohanková s jablkem) | #snidamsreadeatandlive | Read Eat and Live

Jak na snídaňové kaše? (No. 10 - Pohanková s jablkem) | #snidamsreadeatandlive

Bubny, prosím. 

Tududududum. 

.
.
.

Představ si ohňostroj a slavnostní výstřel z děla. Je to přesně rok, co jsem 9. února publikovala první článek. Je to rok, co mám možnost být tu s Tebou, dělit se o své zážitky z cest, pokroky a hlavně o své jídlo. Především o snídaně. Bez těch bych neexistovala. Děkuji, že jsi tu i Ty, jakožto má motivace, proč psát a nenechávat si vše pro sebe. 

No, a čím jiným můžeme tento výjimečný den oslavit, než dalším nápadem na ranní potěšení. Snídani snů. Nebe na jazyku. Seznam se s vynikající pohankovou kaší, která jisto jistě doufám zachutná i těm, kterým kaše z obyčejných pohankových vloček nikdy nechutnala. 


Proč? Protože i já jsem dosud patřila mezi ty, co nad pohankou ohrnovali nos. Jednou jedinkrát jsem si koupila pohankové vločky. Udělala jsem si z nich kaši a málem ji ani nedojedla. Ble. Fuj. Pamatuji si, jak jsem zbytek vloček postupně přimíchávala do ovesných kaší, abych je jen tak nevyhodila, ale zároveň aby nebyly moc cítit. :D Jenže co se nestalo. Šla jsem do města pro rýžové a jáhlové vločky. Měli jen jáhlové. A obyč rýžové, jenže co si budeme povídat, jsem strašně vybíravá a chtěla jsem ty z tmavé rýže. Tak jsem si místo toho vzala pohanku lámanku. #logikalevel156456 Nevadí. Doma jsem se sice proklínala, ale ne na dlouho. 

Neděle se stala zlomovým dnem. Odhodlala jsem se k pohankové kaši. Uvařila jsem jí, ohrnovala nos nad nepříjemným smradem a opět jsem si chvíli nadávala. Pak se ovšem konala ochutnávka. První lžička se ocitla opatrně v puse a... L-A-H-O-D-A! Pokud máš raději kaši s většími kousky, a ne tu úplně jemnou, tohle je přesně pro Tebe! 

Co budeš potřebovat?

- 1/2 hrnku pohanky lámanky
- hrnek vody
- jablko
- skořice
- lžička chia semínek
- datle
- vlašské ořechy
- kakaové boby
(cokoliv dalšího na dozdobení)


Postup

Ačkoliv se jedná o takovou dobrotu, příprava se vlastně neliší od ovesných kaší. Prostě zaliješ pohanku v poměru 1:2 vařící vodou a necháš vařit. Samozřejmě nesmíš opomenout spoustu skořice a občasné promíchání.


Ke konci přidej nastrouhané jablko na oslazení a do nějakých 5-8 minut budeš mít hotovo. Docela rychlé, ne? :)


Teď už jen kaši ozdob, ať je to slast nejen pro chuťové pohárky, ale i pro oči. Užij si krásné ráno, nenech se u jídla ničím rušit a začni den nejlepším způsobem, jakým můžeš. Jezme všichni snídaně! :)


Nezapomeň mi svůj výtvor ukázat pod hashtagem #snidamsreadeatandlive. :)



Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře:

  1. Tedáááá :) Vypadá to nádherně a dokonale. I když jsem 100% zastánce na jemno pomleté pohanky (i vloček a tak :D), tak to vypadá skvěle, a až si budu příště dělat mojí oblíbenou pohankovou určitě zkusím přidat jablíčko a skořici :)

    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně skořici a jablíčko přidej. Nic neochutí a neosladí kaši líp. ♥ :)

      Vymazat