Gopináty (veganské sušenky) | Read Eat and Live

Gopináty (veganské sušenky)

Gopináty - moje srdeční záležitost, nejlepší sušenka, nejlepší sladkost. Už dloouho jsem si říkala, že bych měla zkusit udělat vlastní. Abych jich měla nekonečno zásobu. Kdykoliv budu chtít. Když už jsem se před několika týdny odhodlala k činu, zjistila jsem něco nepěkného. Vyhodila jsem obal od původních gopinátů a nepamatovala si složení. Hm... to znamenalo další důvod, proč koupit další. :D Ne, že by mi to vadilo... Tentokrát už jsem však obal pěkně schovala a mohla jsem kuchtit. A kupodivu se mi hned na první pokus docela povedly. Nechutnají až tak odlišně od originálu. Třikrát hurá!


Co budeš potřebovat?

- 200 g datlí
- hrnek jemně mletých ovesných vloček
- 1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
- lžíce holandského kakaa
- 1/2 lžíce perníkového koření


Postup

Vypeckované datle namoč na chvíli do vody. Poté její značnou část vylij a datle rozmixuj.


Z mixéru přendej datlovou hmotu do misky, kde ji smíchej se zbytkem ingrediencí. Pěkně rukama, ať se vše pořádně spojí.


Z těsta tvaruj nejprve kuličky. Ty následně rozplácni na plechu vyloženém pečícím papírem.


Máš-li hotovo, peč gopináty při 180° nějakých 20 minut. Jen ke konci dávej pozor, aby se nepřipálily a počítej s tím, že po zchladnutí ještě trochu ztvrdnou. :)


A v tuhle chvíli už nemůžu jinak, než Ti popřát dobrou chuť. Věř, že nesníst celý plech na posezení, stojí převeliké úsilí. :D



Nikol

Nikol Mudrová

4 komentáře:

  1. Ty vypadají moc super. Hned bych si jednu dala, ale bohužel nejím datle. :/ Myslíš, že bych místo datlí mohla dát něco jiného, aby chuť byla stále dobrá? :D :)
    http://probablywiththoughts.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě by to šlo i z rozinek. :) Možná i ze sušených švestek a meruněk, ale tam už chuť bude trochu jiná. :)

      Vymazat