Polentová pizza | Read Eat and Live

Polentová pizza

Já vím, já vím. Zase je to nějaká doba, co jsem nic nepřidala. Ale tentokrát jsem vážně chtěla. Měla jsem připravené recepty. Jenže mě zradila technika. Problémy s foto editorem. Nemohla jsem najít náhradu. V každém jiném fotky vypadaly divně. Hodně divně! Takže jsem to všecko upravila a zase smazala. Teď je to však vše doufám vyřešené a můžeme pokračovat. Skvělé, co? 

Víš, co je ještě skvělejší? Lídl! Konečně, konečně, konečně jsem se dočkala Amerického týdne. Mám doma máslíčka do zásoby. Hurá! Už vážně dlouho jsem žádné neměla. Je tedy jasné, že hned, jakmile jsem přijela z krámu, běžela jsem si jím namazat housku. Absťák ukojen. Haleluja. Navíc jsem ulovila i polentu ve slevě. A protože je polenta skvělá, nejlepší, bylo jasné, že bude k obědu. Nakonec se z toho vyklubala naprosto vynikající, rychlá a jednoduchá pizza. 

Tahle pizza. :)



Co budeš potřebovat?

- 130 g polenty
- 500 ml vody
- cuketa
- lilek
- žampiony
- baby špenát
- rajče
- mozzarella
- pasírovaná rajčata
- stroužek česneku
- olivový olej
- oregano
- sůl, pepř


Postup

Úplně ze všeho první si připrav polentu. Což je úplně jednoduché. Stačí jí postupně přidat do vařící vody a míchat do zhoustnutí. Nakonec kaši ještě osol, případně přidej trochu bylinek, pepře...

Poté, co kaši odstavíš z plamene, přichází na řadu zelenina. Nakrájej ji na tenké plátky, žampiony také a osmahni na troše olivového oleje. Opět s bylinkami, solí... S čímkoliv, co preferuješ. Zelenina na pánvi nemusí být úplně hotová. Nezapomeň, bude se to ještě péct. :)


Poslední, o co se musíš postarat, je rajčatová omáčka. Pasírovaná rajčata rozmačkej, či rozmixuj, promíchej s utřeným česnekem a oreganem. 


Vše navrstvi na sebe. Polentovou kaši na plechu s pečícím papírem rozetři do tenké placky, pomaž omáčkou, přidej zeleninu, posyp nastrouhanou mozzarellou.



Poté už jen přibližně 25 minut peč v troubě předehřáté na 180 °, ozdob čerstvými bylinkami a nech pizzu chvíli chladnout. Horká totiž nepůjde tak hezky krájet a akorát by se ti rozpadla. Což je škoda, žejo. :D


Jo, a mimochodem - úplně vychladlá z ledničky je snad úplně nejlepší. Nevím, jestli to je tím třiceti tří stupňovým vedrem, nebo by mi tak chutnala i v zimě, ale doporučuji to zkusit. Třeba až Tě jako mě přemůže lenost a nebudeš si chtít připravovat večeři. :D




Dobrou chuť. :)



Nikol

Nikol Mudrová

Žádné komentáře:

Okomentovat