Falafel po indicku | Read Eat and Live

Falafel po indicku

Vítej na první hodině Vaření s Naty. Byla jsem poctěna její kuchyní, kuchařkou a hlavně její aurou, díky níž se nám vždycky daří tvořit dokonalý recepty. S ní jsme přivedly na svět úžasnou dýňovou pizzu, zapékané müsli (recept chystám!) a právě i falafely. Jedná se o drobátko upravený recept od Elly, který vážně stojí za to! Římskej kmín a kari přidají ten správný šmrnc, plus ještě guacamole a tortilla? Indicko-mexický Nebe v puse! 

Pojďme si tedy ukázat, jak na to. :)

 

Co budeš potřebovat?

- 2 konzervy cizrny
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- lžíce fíkové marmelády
- lžíce mletého římského kmínu
- 3/4 lžíce kari
- čerstvé bylinky (tymián, šalvěj)
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1/2 citronu
- pohanková mouka na obalení
- sůl, pepř




Postup

Připrav si mixér. Je klíčem ke všemu. V první řadě v něm rozmixuj olej, citronovou šťávu, bylinky, česnek, koření, sůl, pepř, med a marmeládu. Směsku přendej do nějaké větší misky a zvlášť rozmixuj cizrnu se slunečnicovými semínky. Ani jedno však nemixuj úplně do hladka. Věř mi, že ve falafelu nějaké ty kousky oceníš. :)


Cizrnu přidej k směsi v misce, pořádně smíchej a vytvaruj kuličky. Ty následně můžeš krapet zmáčknout do jakési placky. Sice to není nutnost, ale vzhledem k tomu, že jsme chtěly falafel zapékat v tortille, bylo to praktičtější.



Placky/kuličky strč na půl hodinku do ledničky, ať mají šanci trochu ztuhnout. Poté je obal v pohankové mouce a šup s nimi do trouby. Peč na 200 °, dokud nejsou na povrchu křupavé (asi půl hodiny).




Teď už stačí jen servírovat. Dvě princezny ze dvou doporučují tortillu s domácím guacamole, mozzarellou a vše zapéct. Lehké, úžasné, naprosto uspokojující. Jako vážně. Zakousneš se a ztratíš řeč. A pak jí zas rychle najdeš, protože slova chvály budou potřeba. Amen. :D


Dobrou chuť. :)





Nikol




Nikol Mudrová

Žádné komentáře:

Okomentovat