Tapiokový puding s restovaným mangem | Read Eat and Live

Tapiokový puding s restovaným mangem

Kroky na schodech. Rozhovor mamky se sestrou a otevírání venkovních vrat. Zvuky, které mě spolu se slunečními paprsky probudily. Před sedmou hodinou. Až hříšně brzo. Všichni jdou do školy. Já ne. Čas se zachumlat hlouběji pod deku a zkusit ještě na chvilku usnout. Nepovedlo se. Krutá daň za dva měsíce vstávání v pět. 

I tak je to ale skvělé ráno. Po zhruba půl hodince převalování a kontrolování všech možných sociálních sítí vstávám. Mám spoustu času. Víceméně nic na práci. Konečně zvládám ranní jógu! Pořádné protažení. Uklidnění. Dobrá nálada. Až tak dobrá, že jsem vzala do ruky i nové švihadlo a naskákala si chabou stovku. A stoprocentně víckrát jsem se švihla přes palce u nohou, než jsem to přeskočila. Chtělo by to cvičit. Hodně cvičit. Tohle prostě nikdy nepařilo mezi mé talenty, no... Co už. Vím to dlouho, smířená s tím jsem a moje prsty to snad nějak přežijou. :D

Každopádně je čas se posilnit. Snídaně volá. O to víc, když jsem konečně sehnala tapiokové perly. Tak dlouho jsem je hledala! Stal se zázrak a nenašla jsem pouze je, ale i mango ve slevě. Proto dnes tato má snídaňová novinka. Spolu s mangovo-čokoládovým proteinovým smoothie perfektní kombinace. :)




Co budeš potřebovat?

- 25 g tapiokových perel
- 100 ml vody
- 125 ml mléka
- polovinu vanilkového lusku
- několik kapek tekuté stévie (med/třtinový cukr/sirup)
- na ozdobu mátu, kokosové chipsy


Postup

Sice jsem si ani ve snu nedovolila plánovat tak úžasné a poklidné ráno, ale co si připravím k snídani jsem věděla už včera odpoledne. Když jsem v Tescu spatřila zlevněný mango. To byl ten moment! <3 Druhý okamžik, kdy se vše stávalo skutečností, byl večer. Dala jsem si namočit tapioku do vody, ať přes noc v lednici trochu nabobtná. Tenhle krok určitě nevynechej ani Ty, jestli tapiokový puding budeš také vařit. :)


Ráno už pak stačí jen perly i se zbylou vodou přemístit do kastrůlku, zalít mlékem, několika kapkami stévie a přidat vnitřek poloviny lusku vanilky. Já hodila do směsi i prázdný lusk, ať se tam trochu vyvaří. Aneb jak získat co nejvíc vanilkovou chuť. :D Vše přiveď k varu a vař do zhoustnutí. 

Mezitím na troše kokosového oleje orestuj kostičky manga a máš hotovo. Puding i s mangem naservíruj do skleničky/mističky, posyp kokosovými chipsy, ozdob listy máty a užij si i Ty nádherné ráno. Možná jedno z posledních letních. :)

Dobrou chuť. :)






Nikol

Nikol Mudrová

4 komentáře:

  1. Díky za recept! Tapiokové perly doma mám a vlastně je vůbec nepoužívám. Jednou jsem zkoušela pudink s kokosovým mlékem zas taková pecka to nebyla. Tohle určitě vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam.. Puding vypadá skvěle, určitě si ho někdy připravím ?)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat