Libanonský tabbouleh | Read Eat and Live

Libanonský tabbouleh

Zbožňuješ bylinky? Chceš na chvíli zapomenout na podzim a vrátit se do teplých, slunečných, letních dnů? V tom případě je pro Tebe orientální salát tabbouleh jako stvořený. Lehký, barvami hrající a hlavně chuťově bohatý - to je on. Naprosto skvělá příloha, která oživí každý "nudný" kousek masa. Co víc, příprava je opravdu jednoduchá. Stačí umět krájet, míchat a uvařit bulgur.

Nemusíš být mástršef pro vytvoření vynikajícího jídla!!!


Co budeš potřebovat?

- 120 g bulguru
- rajčata
- okurka
- hrst petrželky
- 1/3 hrsti máty
- 5 oliv
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- lžička soli


Postup

Bulgur - na ten se soustřeď nejdřív. Mysli na to, že se jedná o salát studený. Tudíž se musí po uvaření stihnout ještě vychladit.

Jakmile zvládneš uvařit bulgur, máš vyhráno. Už jen nakrájej vše ostatní - rajčata, okurku, olivy, bylinky - na opravdu malé kousky, vše smíchej s vychlazeným bulgurem, osol a přidej olivový olej a citronovou šťávu.


Hotovo. Lehký, co? Možná si můžeš pohrát trochu s prezentací, případě přisypat nějaké ty semínka (lněné).


Žádné další vylepšení už však ale, dle mého názoru, není potřeba. Je to dokonalost sama. Věř mi. S tímhle určitě zazáříš. :)




Dobrou chuť. :)


Nikol

Nikol Mudrová

Žádné komentáře:

Okomentovat