Vánoční polentová kaše | Read Eat and Live

Vánoční polentová kaše

Na dveře klepou Vánoce, všichni pečou cukroví (i mamka, to je co říct!! :D) a já dělám co? Učím se na zápočty a předtermíny. Paráda. Každopádně - perníkového koření a vůně svátků se nevzdám! Proto do polentové kaše, kterou jsem mimochodem kuchtila po opravdu dlouhé době, padla perníkového koření opravdu spousta. A vznikla z toho super sezónní snídaně. :)


Co budeš potřebovat?

- 1/2 hrnku polenty
- hrnek mléka
- 1/2 hrnku horké vody
- perníkové koření
- datlový sirup
- hrst rozinek
- hrst vlašských ořechů
- 1/2 jablka
- skořice


Postup

Nemáš ráno čas? Nevadí. Instantní polenta to jistí! Během pár minut máš kaši hotovou a když se s tím nebudeš tak zdobit, za 5 minut můžeš jíst. Ale... když máš trošku času, určitě si dej záležet. S pečeným jablkem totiž opravdu stojí za to. :)

Teď už se ale pojďme pustit do vaření.

Polentu zalij horkou vodou a pořádně míchej. Okamžitě se vytvoří hrudky a ty tam rozhodně nechceš.  Po chvilce začni postupně přimíchávat i mléko. Ke konci nezapomeň na dávku perníkového koření (dle Tvé chuti ale čím víc, tím líp :D) a trochu nějakého sladidla. Třeba datlového sirupu. :)


Dále si nakrájej jablko na kolečka (jako na Štědrý den, ať máš štěstí :) ). S datlovým sirupem, skořicí, rozinkami a oříšky kolečka osmahni na pánvi a máš hotovo.


Už vše jen naservíruj a přeji Ti dobrou chuť. :)






Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře: