Celozrnná pizza se žampiony (na pánvi) | Read Eat and Live

Celozrnná pizza se žampiony (na pánvi)

Existují i chvíle, kdy trouba není úplnou samozřejmostí. Třeba na studentským bytě. Nebo takhle... my jí jako máme, ale uniká z ní trochu plynu. Takže kdykoliv v ní pečeme, musí být otevřený okno. Což v zimně není nic skvělýho, žejo. Naštěstí jsem někde četla o pizze na pánvi zrovna v době, kdy jsem měla na pizzu děsnou chuť. Náhoda? Nemyslím si. :D 

Musela jsem to vyzkoušet. Samozřejmě. A musím říct, že sice byla křupavá, což normální pizza moc nebývá, a obracení na pánvičce je trochu adrenalin, ale byla vážně dobrá! A sytá. A myslím, že jsem jí neměla naposledy. :)


Co budeš potřebovat?

- hrnek celozrnné (žitné) mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky olivového oleje
- 1/4 - 1/3 hrnku vody
- špetka soli

- krémový sýr
- žampiony
- zelenina (rajčata, paprika)
- šunka
- provensálské koření
- olivový olej


Postup

Těsto je vlastně úplně jednoduchý. Rukama smíchej mouku, olej, vodu, jedlou sodu a špetku soli v celistvou hmotu/bochánek a nech ho pár minut v lednici. 


Mezitím můžeš připravit, co vlastně na pizzu dáš. Nakrájej si žampiony, zeleninu, sýr...


Teď potřebuješ dvě pánvičky. Do jedné rozprostři těsto. To opékej z každé strany pár minut. Jen pozor na přetáčení, ať se ti pizza nerozpadne. :)


V druhé pánvičce osmahni na troše olivového oleje nejprve žampiony, poté přidej i zeleninu. A určitě nezapomeň na spoustu provensálských bylinek.


Teď už stačí jen namazat již osmahnutou a otočenou část pizzy krémovým sýrem, přidat žampionovou směs a šunku se sýrem.  Nejlepší je to celé přikrýt pánvičkou, ať se sýr rychleji rozteče a pizza se nepřipálí zespoda.



Je hotovo. :) Nezbývá nic jiného, než pizzu naporcovat a jíst. Já ještě musím splnit svůj úkol a poděkovat Broně za pomoc s vařením a focením! :D



Dobrou chuť. :)




Nikol

Nikol Mudrová

10 komentářů:

  1. tak to vypadá bezvadně, ještě jsem čekala, že bude nějak náročná co se týče ingrediencí a vůbec! :O tu musím zkusit :D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právěže vůbec. Absolutně student-friendly jídlo. :D A děkuji. :)

      Vymazat
  2. Hmmm, to je dobrý nápad - pizza na pánvi. Vyzkouším ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Určitě to za to stojí. Každý student ocení! :DDD

      Vymazat
  3. Jde to i s obyč moukou? =)

    http://bornfromstyle.wixsite.com/travel

    OdpovědětVymazat