Dýňové těstoviny s tofu | Read Eat and Live

Dýňové těstoviny s tofu

Akorát jsem udělala první velkou čistku složky, kde mám uložený všemožný fotky, recepty na blog. A co jsem neobjevila? Recept z léta, který byl, chudinka, zapomenut. Vzhledem k tomu, že si naprosto přesně vybavuji, jak skvělý byl, napravuji svou chybu a zveřejňuji ho alespoň teď. Protože o comfort food se vším všudy v podobě dýňových, dokonce i vegetariánských těstovin Tě připravit nemůžu! :)


Co budeš potřebovat?

- celozrnné těstoviny
- 1/4 menší dýně
- 3 žampiony
- cibule
- 2 stroužky česneku
- sušená rajčata
- 1/2 tofu
- mandlové mléko
- olivový olej
- provensálské koření
- sůl, pepř


Postup

Dýni nakrájej na tenké plátky, vyskládej na plech s pečícím papírem. Zakápni olivovým olejem, osol, opepři, nezapomeň ani na provensálské (nebo jakékoliv jiné) bylinky a peč na 200 °, dokud dýně nebude měkká. 


Mezitím si na olivovém oleji a červené paprice osmahni na kousky nakrájenou cibuli. Do té následně přidej i upečenou dýni, zřeď trochou mandlového mléka a rozmixuj v omáčku.


Vedle na pánvičce, opět na olivovém oleji, osmahni žampiony, sušená rajčata a tofu. Ani těm porce provensálských bylinek neuškodí. :) No, a jakmile je tofu ze všech stran křupavé, máš hotovo.


Nandej uvařené těstoviny, na ně omáčku, tofu směs a nech si chutnat. :)





Nikol

Nikol Mudrová

4 komentáře:

  1. To zní a hlavně vypadá skvěle :-) Dýni i tofu mám moc ráda, tak se Tvým receptem někdy inspiruju :-)

    www.kalamita-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to úžasně a ač už je tak pozdě večer, tak se mi sbíhají sliny. Tofu sice moc nemusí, ale myslím, že ho neumím správně upravit a zakomponovat do jídla. Určitě se inspiruji :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  3. Zkus a uvidíš. Vždycky se dá tofu vynechat a můžeš mít jen těstoviny s dýňovou omáčkou a s žampiony. :))

    OdpovědětVymazat