Čokoládová jáhlová kaše s chilli | Read Eat and Live

Čokoládová jáhlová kaše s chilli

Kaše jsou moje celoživotní láska. To je myslím docela zřejmé. Víš ale, co je fakt divný? Už děsně dlouho jsem nepřidala nějakej novej recept? Pokud teda nepočítám sem tam něco málo na facebookovou stránku. Takže pokud Ti nový nápady na kaše chyběly, určitě mě sleduj tam. Možná to je jistější, než čekat, že se rozhodnu něco sepsat sem. I když... budu se snažit polepšit! :D

Teď už konec sebe-propagace a zpět ke kaši. :D Tahle čokoládová je... vážně čokoládová. Prostě 3 kostičky! Energie, co je po ránu nutně potřeba. Zvlášť první den školy po zkouškovém. Navíc mám strašně ráda strukturu jáhel. Kaši já totiž radši hustší. S většími kousky. Nějaké jemné quick-oats? Pf. No, a když si k té hutné čokoládové chuti s kulatými kousky jáhel přidám sem tam nějaké to zapálení z chilli, menší "závan" zázvoru a křupavost opražených kešu - dokonalost! Jen škoda, že jsem tímhle vypotřebovala veškerý svoje zásoby jáhel. Čas koupit nový, protože tuhle snídani chci mít od teď rozhodně častěji! :) 


Co budeš potřebovat?

- 1/2 hrnku jáhel
- 1/2 hrnku vody
- 2/3 hrnku mléka
- 3 kostky hořké čokolády (100 %)
- lžička skořice
- 1/2 lžičky zázvoru
- chilli
- špetka soli

- hrst kešu ořechů


Postup

Než se sice jáhly uvaří, trvá to krapet déle, než u vloček, ale stojí to za to. To Ti slibuji! Tak pojďme na to. :)

Určitě si jáhly nejprve propláchni horkou vodou - ať nejsou hořké. Poté je půl hrnkem horké vody zalij a vař, dokud směs trochu nezhoustne a voda téměř nezmizí. V tom momentě je čas na mléko, skořici, zázvor, špetku soli a chilli. S chilli však opatrně. Já přidala možná takovou půl lžičku. Víc určitě ne. :) 


Teprve až když se začne vytvářet opravdu hustá kaše, vmíchej i kostky čokolády (klidně tu jednu vyměň za méně hořkou pro oslazení) a odstav z ohně.


Už stačí jen na sucho na pánvičce opražit hrst kešu ořechů...


...a je čas servírovat. Nezapomeň ani na nějaké ovoce, ať máš vitamíny, a snídaně je na světě. :)


Dobrou chuť. :)






Nikol

Nikol Mudrová

5 komentářů:

  1. Jůů, to vypadá dobře! Upřímně, jáhlovou kaši jsem ještě nezkoušela, ale jako milovník kaší bych to měla napravit. :D


    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to bys jí měla vyzkoušet. Mně dokonce přijde, že i zasytí víc a je prostě... lepší, než ovesná. :D

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip, určitě vyzkouším, vypadá to výborně :)
    Veronika

    OdpovědětVymazat