Domácí nutella | Read Eat and Live

Domácí nutella

U nás doma nesmějí nikdy chybět dvě věci - oříškové máslo pro mě a nutella pro mamku. A vzhledem k tomu, že teď měla mamka narozky, dárek byl jasný. Už dlouho jsem přemýšlela, že  pořádnou domácí nutellu zkusím. No, a po tomhle pokusu jí nejspíš budu dělat častěji. I pro sebe. Protože prostě... mňam! Jako fanoušek všech máslíček říkám, že tohle je dokonalost. Výrazná chuť lískových oříšků, kakaa. Boží!

Mimochodem, musím také zmínit, že mi s focením receptu pomohla Barča. Jinak by se asi moc zlobila. Takže tak. :DD



Co budeš potřebovat?

- 200 g lískových oříšků
- 2-3 lžíce kakaa
- 2 lžíce medu
- vanilkové flavdrops (nebo více medu + vanilka)


Postup

Úplně ze všeho nejdříve se musí opražit ořechy. Přibližně po dobu 15 minut v troubě předehřáté na 150 °. 



Ořechy nech samozřejmě vychladit a teprve poté je rozmixuj. Čím výkonnější mixér, tím lépe. Já si spešl kvůli máslíčkům pořídila nový a nemůžu být spokojenější. Takže určitě čekej i další recepty. :D

Zpět ale k mixování. Nemixuj v kuse, ať se mixér nepřehřeje. Navíc nejspíše budeš muset nádobu sem tam protřepat, lžící sundat oříšky ze stěn...



Jakmile se z oříšků začne tvořit hustější pasta, je čas přidat kakao, med, i flavdrops (jejich množství záleží na Tvé chuti). Doporučuji přidat i trochu vody. Nutella je pak jemnější. :)



Opět vše rozmixuj. To chce trochu výdrž. Protřepávej, sundavej hmotu ze stěn. Prostě do té doby, dokud nedostaneš konzistenci, kterou chceš. Já radši máslíčka jemnější, tak to trochu trvalo. :)

Pak to ale stálo za to! Zabaleno s mašličkou, kýčovitou samolepkou v roztomilý skleničce a hotovo. Asi si teď přeju, aby to bylo moje a ne mamky. :D






Nikol

Nikol Mudrová

4 komentáře:

  1. Nádhera! :) Po pražení jsi je neoloupávala? Nebylo to nějak cítit na chuti? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neloupala. :) Když se to pořádně rozmixuje, vůbec to není znát. :))

      Vymazat