Tagliatelle s řepovým pestem | Read Eat and Live

Tagliatelle s řepovým pestem

Už si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy přidávala recept. :O O to víc jsem se na focení tohohle těšila a musím říct, že i chuť se maximálně vyvedla. Možná to nevypadá kvůli barvě nejvábněji, ale chuť byla dokonalá. I když... těžko říct, zda to bylo mými kuchařskými skills, nebo čerstvými těstovinami, které jsem ulovila na farmářských trzích. Docela výhoda mít je pár metrů od bytu. Nebo taky nevýhoda, když bych tam nejradši koupila všechno. :D 

Teď už se ale pojďme podívat, jak takovou mňamku vyčarovat. :)

Co budeš potřebovat?

- 300 g celozrnných těstovin (čerstvé tagliatelle)
- střední uvařená červená řepa
- 20 g mandlí
- hrst čerstvé bazalky
- 2 menší stroužky česneku
- lžíce lahůdkového droždí (klidně i dvě)
- lžička olivového oleje
- himalájská sůl
- citronová šťáva

(na 2 porce)



Postup

Vlastně je to děsně jednoduchý. Takový pravý studentský jídlo. Stačí v mixéru rozmixovat všechny ingredience krom těstovin.


Těstoviny uvařit.



Všechno smíchat dohromady. A růžový oběd je na stole. :)



Bylo mi řečeno, že to vypadá celkem jako chobotnice. No nevím... Každopádně jsem se oblizovala až za ušima. Jídlo do těchhle veder jako dělaný. <3

Dobrou chuť. :)





Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře: