Celozrnná bublanina | Read Eat and Live

Celozrnná bublanina

Rybíz je teď úplně všude a plno ho máme doma i my. Proto jsem totálně mainstreamová a sepisuji recept na rybízovou bublaninu. Ale pro mou obranu - je tam i nektarinka (a konec konců, jde to z každého ovoce) a rozhodně se jedná o zdravější verzi. Takže takový letní, celkem #guiltfree zákusek ke kafi, či jen tak na sváču.

Doporučuji s tvarohem. :)



Co budeš potřebovat?

- 2 vejce
- 80 g másla
- 600 ml ovesného mléka
- 290 g celozrnné žitné mouky
- sladidlo (50 g kokosového cukru + stévie) podle chuti
- kůra z 1/2 citronu
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 2 hrnky ovoce (rybíz, nektarinka)


Postup

Nejprve si vyšlehej vajíčka s cukrem a stévií (či jiným sladidlem). Poté přidej máslo o pokojové teplotě. 

Jakmile ve směsi nebudou hrudky, postupně přimixuj mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a citronovou kůru. 


Dno formy (o průměru 26 cm) vylož pečícím papírem. Těsto do formy následně vylij, posypej ovocem a peč v troubě předehřáté na 180 ° 30 - 35 minut.


No, a je hotovo. Koláč nech ještě chvilku zchladit a nech si chutnat. :))




Měj se krásně. :)



Nikol

Nikol Mudrová

4 komentáře:

  1. Vyzerá veľmi lahodne :) Vďaka za skvelý recept :)

    OdpovědětVymazat
  2. Rybíz nemám moc ráda, tak bych ho asi nahradila jiným ovocem, ale jinak pěkný recept, určitě byla moc dobrá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba s jahodama by byla určitě taky výborná! :) Nebo s borůvkama. <3

      Vymazat