Červené kari se zeleninou ze zahrádky | Read Eat and Live

Červené kari se zeleninou ze zahrádky

Doma se mi nakupila spousta zeleniny. Cukety, papriky, rajčata, okurky, červený řepy... Je toho vážně hodně. Proto jsem se rozhodla opustit klasický recept na červený thajský kari a trochu zaimprovizovat s tím, co už mám. A dopadlo to až nad očekávání dobře. Takže se pojďme podívat, jak takovou českou verzi ukuchtit. :)


Co budeš potřebovat?

- 200 g kuřecích prsou
- 1/2 lžíce červené kari pasty
- lžíce olivového oleje
- 100 g kokosového mléka z plechovky
- citronová tráva
- menší cuketa
- 1/3 brokolice
- paprika
- 2 menší rajčata
- centimetr zázvoru
- 5 kapek rybí omáčky
- šťáva z poloviny citronu


Postup

Na lžíci olivového oleje nejprve osmahni samotnou kari pastu. Jakmile začne vonět, přidej i kuře nakrájené na kostičky a nech ho zatáhnout.


Maso podlij kokosovým mlékem (já to z plechovky smíchala ještě s trochou vody, aby vůbec vznikla tekutina), promíchej....


...a přidej všechnu zeleninu, krom rajčat. Co se krájení týče - cuketu jsem krájela na větší kusy, papriku a zázvor na nudličky, z brokolice jsem vzala jen růžičky a citronovou trávu jsem překrojila na půl a udělala do ní několik zářezů, aby se uvolnila aromata.

Teď už směs jen sem tam promíchej a nech probublávat alespoň 20 minut.


Jakmile je zelenina měkká a část tekutiny se z mléka vyvaří, je čas na rajčata, rybí omáčku a citronovou šťávu. Tentokrát žádný pepř a sůl. Veškeré koření je obsažené v pastě a rybí omáčka plní zároveň i funkci soli. :)

Po odstavení pánve z plamene vmíchej i čerstvou bazalku a můžeš servírovat. Nejlépe s rýží.



Dobrou chuť. :)






Nikol

Nikol Mudrová

2 komentáře:

  1. Na kari je nejlepší, že každý recept na něj je úplně jiný a tak je pořád co zkoušet :)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Pořád co zkoušet a vlastně nikdy není co zkazit. Cokoliv se tam dá, tak je to většinou skvělý. :)

      Vymazat